Tornar

L'artista retratat amb la guitarra a la mà contra una paret

Sigmund Wilder presenta disc en castellà i aposta per un so més electrònic

Un artista posseït pel postpunk i per la new wave dels anys 80 i 90 puja a l'escenari de la Sala Apolo el dimarts, 29 de juny, per presentar els temes de Desorden, un nou disc carregat de novetats.

Us parlem de Sigmund Wilder, el projecte musical de David Martínez. El so nascut a la Gran Bretanya dels anys 80 i 90, aquella que sobrevivia entre les boires thatcherianes, el va fascinar des del primer moment i va amarar els seus treballs, començant per The art of selfboycott, un primer elapé que va editar el 2017.

I és que Martínez s'havia passat la vida escoltant bandes com The Cure, Duran Duran, Echo & The Bunnymen o Talking Heads i treballant en el món de la música, fins al moment que ell mateix va voler prendre la iniciativa i expressar-se a partir de totes aquestes experiències musicals. És així com es va crear una "segona personalitat" artística a la que va posar el nom de Sigmund Wilder. És una referència doble que combina el nom del pare de la psicoanàlisi, com a símbol del coneixement intel·lectual, i el cognom d'Alan Wilder, antic integrant dels Depeche Mode que va ser element imprescindible en alguns dels discos que més admira David Martínez.  

Al primer llarga durada de Sigmund Wilder, va seguir l'EP The Day David Bowie Died (2018) i, ara el disc que han editat aquest 2021, un Desorden que representa tota una novetat en el projecte musical (un "col·lectiu singular", diu ell mateix) de David Martínez. I és que, aquí, per primera vegada, canta en castellà, un canvi que busca fer arribar les lletres als aficionats i aficionades de l'escena del rock estatal i transmetre així una càrrega emocional que en anteriors treballs en anglès no es feia tan evident com ara.

En el nou disc, Sigmund Wilder recorda tant com sempre als sons de la Gran Bretanya dels anys 80 i 90, però aquest cop David Martínez aposta més que en treballs anteriors per l'electrònica, en bona part com a homenatge a Mark Ellis Flood, productor de Songs of Faith and Devotion, el vuitè àlbum dels Depeche Mode.

El disc s'havia de dir de bon principi Claroscuros, però després d'enregistrar les cançons i quan començava el procés de producció es va desfermar la pandèmia de la covid-19, de manera que els qui hi treballaven van haver de fer servir mètodes poc ortodoxos que van crear un cert desordre... que ha acabat donant títol al disc.

Si també sou addictes als sons dels anys 80 i 90, i voleu saber com sona en viu en directe Desorden, no us perdeu el concert de Sigmund Wilder a la Sala Apolo, però abans consulteu tota la informació sobre la cita al web de la sala de Nou de la Rambla.

Data de publicació: Dimecres, 23 Juny 2021
  • Comparteix