Tornar

Una de les imatges creades per Asier Mendizábal que es poden veure a l'exposició

'Sinfines' porta a ProjecteSD les noves creacions d'Asier Mendizábal

L'artista basc Asier Mendizábal mostra les creacions més recents en una nova exposició a la galeria ProjecteSD.

Sinfines és el títol de la quarta exposició que ProjecteSD dedica a Asier Mendizábal, un autor guipuscoà nascut el 1973 que viu i treballa entre Bilbao i Estocolm. Se'l coneix per unes obres que busquen l'equilibri entre els aspectes formal i conceptual i que fan referència sovint a tradicions culturals i ideològiques. 

L'escultura, la fotografia, el vídeo, l'escriptura i l'obra gràfica són llenguatges que fa servir en unes obres que analitzen la ideologia a partir dels conceptes i de les estructures que origina, de manera que explora les relacions entre la forma, el discurs i la ideologia. Tot, en unes obres que de vegades s'han relacionat amb l'escultura constructivista dels primers anys del segle XX.

Obres que tenen connotacions referides a la història recent del País Basc i d'altres que parlen, en canvi, de sistemes ideològics o herències històriques més amplis formen part de la trajectòria de Mendizábal, les obres del qual apleguen capes diverses de significat.

A Sinfines, podrem veure les obres recents de l'artista, que analitza des de punts de vista nous la relació entre signe i significat, entre fons i figura o entre el fragment i el conjunt.

Les obres d'Asier Mendizábal s'han vist a Espanya, a Portugal, a França, a Itàlia, a Suïssa, als Països Baixos, a Àustria, a l'Equador, al Brasil o a Turquia. Amb aquesta trajectòria, no és estrany que l'hagin nomenat professor del Royal Institute of Art (KKH) d'Estocolm, on imparteix ensenyaments d'escultura i estratègies d'instal·lació. 

Si voleu veure les últimes obres d'Asier Mendizábal a ProjecteSD, consulteu el web d'aquest espai d'art de l'Eixample.

Data de publicació: Divendres, 10 Desembre 2021
  • Comparteix