Tornar

 Fragment del cartell del Festival Reteena. Hi apareix la il·lustracio d’una noia amb una camera a la ma.

Sisè any de la mirada jove en la cultura audiovisual

El CaixaForum de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya seran les seus del Festival Reteena que es durà a terme del 24 de novembre al 3 de desembre.

Arrenca la sisena edició del Reteena, el Festival Audiovisual Jove de Barcelona, un esdeveniment dirigit per Maria Castellví i Clàudia Mera i guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona l’any 2021. És un espai on descobrir i experimentar la cultura audiovisual actual entre projeccions i activitats com taules rodones, tallers i classes magistrals. Tot això tindrà lloc entre el CaixaForum de Barcelona (del 24 al 26 de novembre) i la Filmoteca de Catalunya (de l’1 al 3 de desembre). 

El programa ofereix una selecció de pel·lícules i curtmetratges de talent local emergent, així com obres internacionals reconegudes en festivals que exposen una mirada diversa sobre la joventut. El festival en presenta sis dins la secció oficial produïdes aquest any amb Negu Hurbilak, del Colectivo Negu; Robot Dreams, de Pablo Berger; Los demás, d’Alexandra Hyland; Another body, de Sophie Compton i Reuben Hamlyn; Io capitano, de Matteo Garrone; i How to have sex, de Molly Manning Walker

També s’hi projecten pel·lícules d’anys anteriors dins la secció Essentials com But I’m a cheerleader, 1999, de Jamie Babbit; Lady bird, 2017, de Greta Gerwig; Scream, 1996, de Wes Craven; i Ghost World, 2001, de Terry Zwigoff. I, fins i tot, s’hi dediquen dues jornades de projeccions de curtmetratges dins del programa Talent Jove

A més a més de programar pel·lícules, hi trobareu tres lliçons magistrals dedicades al cinema de Greta Gerwig amb Clàudia Munuera; una sessió sobre la modalitat de càsting a distància coneguda com a selftape amb Alícia Verdés; i una sobre les llegendes del còmic underground, a càrrec de l’Escola d’il·lustració Joso.

Addicionalment, s’hi faran taules rodones sobre temàtiques relacionades amb la coordinació d’intimitat en els rodatges, la figura de les dones fatals al cinema policíac, les dives pop i l’amor (i el desamor), la banda sonora de la sèrie La Mesías, de Javier Ambrossi i Javier Calvo, amb Raül Refree i el grup Hidrogenesse i, finalment, un espai per parlar de moda i l’estilisme més icònic de Samantha Hudson i com aquests serveixen per crear narratives i trencar estereotips. 

Els tallers d’enguany estan vinculats a temes com la creació audiovisual amb intel·ligència artificial generativa, la iniciació al pòdcast amb Hacerse la peli, de Rocío Marchetti i Sara Lasauca, la creació de guions a la Batalla de guions i un taller fotogràfic sobre El retrat i la macrofotografia.  

El festival dedicat al setè art amb temàtiques que interpel·len els joves es farà del 24 al 26 de novembre al CaixaForum i de l’1 al 3 de desembre a la Filmoteca de Catalunya. Els horaris varien segons les sessions i l’entrada del dia dona accés a totes les activitats d’aquella jornada. En el moment de comprar-la podreu reservar les activitats concretes, ja que les places són limitades, i el preu és d’entre 5 € o 7 € (les entrades de les projeccions a la Filmoteca sortiran aviat a la venda). Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Festival Reteena.

Data de publicació: Divendres, 17 novembre 2023
  • Comparteix