Tornar

La fotografia de portada del disc enregistrat per Triulet i el poeta Gerard Horta mostra una porta oberta en un edifici en enderroc

Sons experimentals i poesia social amb Triulet i Gerard Horta

Música i poesia són els ingredients centrals de la proposta conjunta de la formació Triulet i l'autor Gerard Horta que es podrà veure al barri del Farró.

L'escenari del Nota79, un espai dedicat a la música en viu i amb un interès especial pel jazz, la cançó, els sons clàssics o el funk, apunta el diumenge, 10 de juliol al migdia, cap als sons experimentals, amb una nova posada en escena d'una proposta que lliga la música de la formació Triulet i la poesia de Gerard Horta. És la Balada de l'holandès errant, que va donar lloc a un disc la portada del qual podeu veure a la imatge.

Triulet és una formació dedicada al "pre-post-rock instrumental evocador i ocasionalment interdisciplinari", com diuen ells mateixos. Miquel Ferrés, Gerard Rosich i Felip Martí-Jufresa van crear la formació l'any 2006 i amb ella facturen un rock experimental que sona àrid i fosc, uns sons freds fins a l'extrem que travessen moments de rock còsmic, sons dels 80 i del post-rock, per deixar pas a una proposta "equidistant de Bartok, de Lovecraft i d'una banda sonora macabra", expliquen els mateixos músics.

Aquest so, que segur que ja teniu ganes d'escoltar, es combina amb els versos de Gerard Horta, antropòleg i poeta social que va escriure un poemari titulat Balada de l'holandès errant on, utilitzant la figura d'aquest personatge de ficció, carrega contra farses polítiques, models de relacions socials i totes les putrefaccions que afecten la manera de viure de les societats occidentals actuals.

Triulet, que també ha col·laborat amb altres poetes catalans com Enric Casasses i Núria Martínez-Vernis, posa en relació en aquest concert els versos de Gerard Horta amb la música del seu disc instrumental àridmètric i converteix la poesia gairebé en un instrument més que dona vida sobre l'escenari a les vivències de L'holandès errant, però també d'altres personatges de la història, com Ondina i el Dimoni.

El resultat és una peça salvatge i dolça a la vegada que posa sobre la taula els mals d'Occident a partir d'una llegenda que tots coneixem i d'una música trencadora que ens parla sobre les pròpies paradoxes.

Si voleu saber com un poemari es converteix en música, veniu a veure l'actuació dels Triulet i Gerard Horta, però abans consulteu la informació sobre la cita al web del Nota79.

 

Data de publicació: Dimarts, 05 juliol 2022
  • Comparteix