Tornar

Foto de La Fàbrica del Sol

Sostenibilitat en joc

Un repte virtual sobre La Fàbrica del Sol per descobrir els elements que el converteixen en un referent de l’eficiència energètica.

Qualsevol de les nostres accions quotidianes té el seu impacte en el medi ambient. Comprar quelcom al supermercat, per exemple, amaga tot un procés d’obtenció de recursos, de manufactura i de transport que pot deixar una empremta ecològica considerable. La bona notícia és que podem reduir l’impacte si en el nostre dia a dia adoptem hàbits més respectuosos amb l’entorn com ara optar per productes propers i de temporada, reduir els residus, estalviar recursos com l’aigua o prendre accions per fer més eficient el consum energètic. Després d’un procés de rehabilitació, l’equipament ambiental de La Fàbrica del Sol és avui un edifici sostenible gràcies a diverses mesures a favor de l’entorn. Ara, a través del joc virtual L’ABC de La Fàbrica del Sol podeu posar a prova els vostres coneixements sobre sostenibilitat mentre descobriu diverses mesures que incorpora l’edifici, algunes de les quals us poden donar idees per ser més sostenibles a casa.

La Fàbrica del Sol conserva un estret lligam amb l’energia, ja que s’ubica en l’edifici de la direcció de l’antiga fàbrica de Catalana de Gas a Barcelona. La construcció ha estat testimoni de l’evolució de l’escenari energètic, fa un segle basat fonamentalment en la crema d’hidrocarburs fòssils com el gas, el carbó i el petroli. Avui, l’equipament contribueix a la transició cap a un model més sostenible i orienta la mirada cap a les energies renovables així com a l’ús responsable dels recursos i el respecte pel medi ambient. Elements com plaques solars, una bomba de calor geotèrmica, una caldera de pèl·let, una coberta mosaic, sistemes d’aïllament i ventilació, un jardí vertical i altres estructures que afavoreixen la biodiversitat urbana són alguns exemples de les noves adaptacions de l’edifici després de la seva rehabilitació.

Abans de començar a jugar, L’ABC de La Fàbrica del Sol us convida a fer una visita virtual a tots aquests elements i conèixer de quina manera contribueixen a millorar el medi ambient. Si creieu estar a punt per enfrontar el repte, feu clic a «Prova’t» i que comenci el joc! Haureu de relacionar un seguit de 26 paraules sobre aquests temes amb les seves definicions o pistes. Sabreu encertar-les totes?

Poseu-vos a prova en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 18 Agost 2021
  • Comparteix