Tornar

L'artista retratada amb els braços oberts en un moment de la performance

'Spanish Coast': paisatge turístic al Macba

Performance de Laura Weissmahr en el marc de l'exposició Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus.

De vegades, les creacions artístiques no es limiten a les obres plàstiques, audiovisuals o literàries, sinó que prenen en préstec formes teatrals per manifestar-se. És el que fa la performance, el gènere que practica l'actriu i performer Laura Weissmahr a Spanish Coast. La podreu veure el 8 de juny, el 13 de juliol i el 24 de setembre, al Macba.

La performance és una de les activitats relacionades amb l'exposició Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus que es pot veure al centre i que mostra les creacions (des de fotografies fins a accions al carrer) d'aquest artista. Ell va crear l'any 2017 la instal·lació que representava a Espanya en la 57 Biennal de Venècia (l'any 2017) i que es va veure també a ARCO (a Madrid), l'any següent.Era ¡Únete! Join Us!, una instal·lació d'instal·lacions creada expressament per aquella ocasió en la qual aplegava vídeos, objectes plàstics i maquetes, concebudes com a estructures que organitzen l'arquitectura.

Amb aquestes maquetes interactuarà l'actriu Laura Weissmahr en aquesta performance, durant la qual recitarà un text de Franz Kafka que correspon al relat del 1920 L’escut de la ciutat, en el qual feia referència a la Torre de Babel, un projecte que havia d'implicar tot un col·lectiu, però que, en aquesta història, queda estroncat per les discussions i els conflictes entre els participants. El text de L’escut de la ciutat s'alterna amb altres textos i narracions en una creació que pretén evocar un paisatge turístic, un espai en el qual es parlen múltiples llengües, que esdevé un lloc de pas poblat per nòmades, i que tant es pot entendre com la il·lusió d’un lloc utòpic o com l’evidència de les seves nimietats transitòries.

Narrada en català i en castellà i d'unes tres hores de durada, la performance té entrada lliure, sense necessitat de fer inscripció, però les places són limitades, així que, si hi esteu interessats, no vingueu gaire tard.

Si no us voleu perdre la performance Spanish Coast, veniu a veure Laura Weissmahr al Macba, però abans consulteu al web tota la informació sobre la proposta.

Data de publicació: Divendres, 07 Juny 2024
  • Comparteix