Tornar

Un grup d'espectadors asseguts a les fosques en una cambra en la qual les imatges es projecten a les parets creant un efecte immersiu

Com submergir-se en una pel·lícula

Heu somiat mai a anar al cinema i capbussar-vos en les imatges que veieu? És el que us proposa el cicle de cinema immersiu que programa el festival Mira a la sala Ideal cada dimecres fins al desembre.

El Centre d'arts digitals Ideal acull un cop a la setmana un cicle de projeccions immersives del Mira Festival, el segon després de la primera edició el 2020 passat (a la foto), que es titula Exploring Visual Languages. Inclou dues o tres pel·lícules (en cada projecció es veuen tots els films programats aquell mes) amb la finalitat d'explorar la cultura digital contemporània mitjançant un seguit de nou treballs firmats per prop de tretze artistes que fan servir tècniques que van des de la imatge creada per ordinador fins a la immersió audiovisual i l'animació digital en 3D.

Formen part de la programació del cicle des d'estrenes absolutes de l'estudi d'animació mexicà Future Forward i les seves especulacions sobre el futur fins a les reflexions sobre la llibertat a la xarxa de Digo Studio, passant per les creacions en entorns virtuals de Most Dismal Swamp, les obres de l'artista grega Eva Papamargariti, les creacions de realitat virtual del novaiorquès Jakobo Kudsk Steensen, els titelles d'animació de l'artista Sam Rolfes o les històries surrealistes de la nord-americana Cassie McQuater.

Tot, però, comença aquest mes de setembre amb una sessió doble durant la qual podrem veure aƒ93: Fluctuate More Wildly, una col·laboració entre el músic Powell, l'artista visual Marte Eknæs i el cineasta Michael Amstad que està entre el film i la performance musical. Utilitza músiques, imatges i animacions procedents d'un gran arxiu o base de dades oberta.

També dins les sessions del setembre, podreu veure una proposta de l'artista visual Theo Triantafyllidis que, en col·laboració amb el músic experimental Sun Araw, ens convoca amb Velocity Holomatrix Warp 7 a viure una experiència immersiva que transcorre en un planetoide ignot, VHW7, i que ens permetrà descobrir un seguit de curiosos fenòmens planetaris.

Si no us voleu perdre un cicle de projeccions que promet ser tota una experiència, consulteu aquest enllaç, on trobareu tota la informació sobre la proposta.

Data de publicació: Divendres, 27 Agost 2021
  • Comparteix