Tornar

Subvencions: convocatòria general ICUB 2020

Subvencions: convocatòria general ICUB 2020

L’Ajuntament de Barcelona publica la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat. 

Teniu un projecte cultural i busqueu subvenció?

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la convocatòria general de subvencions, ha obert la convocatòria d’ajuts per finançar projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2020.

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) és l’ens responsable de la gestió de subvencions dels àmbits de cultura (A) i de cultura i educació (Y), aquest darrer àmbit es convoca de manera conjunta amb l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

L’àmbit de cultura (àmbit de ciutat) està destinat a projectes culturals que contribueixin a l’enriquiment de l’activitat i el teixit cultural de la ciutat de Barcelona i té un pressupost de 4.375.636 euros.

L’àmbit de cultura i educació (àmbit de ciutat) té un pressupost de 494.500 euros i està destinat a projectes relacionats amb els processos de creació en diversos àmbits artístics de la cultura popular i tradicional i a projectes científics que fomentin l’aprenentatge al llarg de la vida.

El període de presentació de les sol·licituds per a la convocatòria del 2020 està comprès entre els dies 2 i 30 de gener de 2020, ambdós inclosos.

ÀMBIT DE CULTURA (A)

Les subvencions de l’àmbit temàtic de cultura (A) estan adreçades a qualsevol iniciativa de l’àmbit de la cultura que contribueixi a l’enriquiment de l’activitat i el teixit cultural de la ciutat de Barcelona.

L’àmbit de cultura (A) inclou els programes de ciutat següents:

B. Arts visuals i cultura digital

Requisits

— Projectes i iniciatives de l’àmbit de les arts visuals (arts plàstiques, imatge, fotografia) que tinguin com a objectiu la difusió i promoció de la creació en els vessants de la programació estable, el suport a la creació, la sensibilització de públics, la comunicació, la creació de comunitats, la sensibilització a llenguatges artístics, la formació, la comercialització o la col·lecció.

— Projectes relacionats amb la cultura digital (videoart, art en xarxa, realitat virtual, intel·ligència artificial, videojocs, aplicacions), que generin o desenvolupin entorns i tecnologies digitals.

— En queden exclosos els projectes de digitalització i les plataformes digitals (pàgines web, revistes digitals, etc.).

C. Arts escèniques

Requisits

— Projectes de l’àmbit de les arts escèniques (teatre, dansa, circ) que signifiquin una millora en relació amb l’oferta d’arts escèniques de la ciutat: programació teatral estable, diversitat de gèneres teatrals, experimentació en l’àmbit teatral, nous formats, nous talents i creadors emergents.

— No es poden presentar a aquest programa projectes vinculats a les sales de teatre que es presentin al programa A.K, “Sales de teatre”.

D. Cinema i audiovisuals

Requisits

Projectes de l’àmbit del cinema i l’audiovisual, festivals de cinema i mostres, i programacions que signifiquin una millora en la programació i l’oferta de cinema i audiovisual de la ciutat, des dels àmbits de l’exhibició, la programació estable, singular, diversa i inèdita o inexistent en els circuits més comercials. Iniciatives que apostin per l’experimentació, la innovació, els nous formats i la creativitat en aquest àmbit.

E. Música

Requisits

Projectes i iniciatives en l’àmbit de la música, festivals, mostres i programacions estables de música en viu de qualitat, que contribueixin a l’enriquiment de l’oferta i el pols musical de la ciutat quant a singularitat en la programació, diversitat d’estils, gèneres musicals i propostes inèdites i especialitzades. Aposta per l’experimentació, la innovació, els nous formats, la creativitat i els nous talents.

F. Ciència i innovació 

Requisits

Iniciatives i projectes en l’àmbit de la ciència i la innovació que vinculin l’àmbit científic i el món cultural amb incidència en la participació ciutadana activa. Projectes de rellevància en l’àmbit de la recerca i l’experimentació amb impacte en la difusió del coneixement.

G. Projectes interdisciplinaris, de debat cultural i de pensament

Requisits

Iniciatives i projectes que treballen de manera transversal diferents disciplines i àmbits culturals, que actuen d’agents articuladors, que inclouen el debat cultural i el pensament crític sobre la cultura des de diverses perspectives: històrica, filosòfica, política, de gènere, ambiental i científica, entre d’altres.

H. Cultura popular

Requisits

Projectes i iniciatives en l’àmbit de la cultura popular i tradicional local amb incidència i impacte en el moviment festiu de la ciutat de Barcelona i en la programació cultural. Projectes que repercuteixin en la promoció i difusió de la cultura popular i tradicional local, en la promoció del patrimoni immaterial i la interrelació entre els diversos àmbits de les cultures populars i tradicionals en el món associatiu, així com la interrelació amb el món acadèmic.

I. Creació artística comunitària

Requisits

Projectes de creació artística que impulsin processos de creació col·laboratius i de lògica comunitària que donin lloc a creacions artístiques que responen a unes realitats i contextos socials concrets.

J. Lletres, llibreries i promoció de la lectura

Requisits

Projectes, activitats i iniciatives en l’àmbit de la promoció, la divulgació i l’impuls del sector literari de la ciutat, activitats de promoció i difusió de l’activitat literària, del llibre i la lectura que busquin millorar els índexs de lectura. Activitats i projectes de llibreries o associacions culturals i de promoció del llibre dirigits al conjunt de les comunitats i la divulgació del patrimoni literari.

K. Sales de teatre

Requisits

Sales i espais escènics de la ciutat que treballen per oferir una programació estable d’arts escèniques, per impulsar la creació, producció i difusió de l’activitat escènica de Barcelona i per enriquir el mapa d’espais professionals de teatre, dansa i circ de la ciutat.

L. Sales de música

Requisits

Sales i espais estables de música en viu que disposin d’una llicència d’activitat que permeti fer actuacions musicals en directe, ja sigui en format acústic, semiamplificat o amplificat. Per accedir a aquesta línia de subvencions s’haurà d’acreditar haver presentat com a mínim quaranta concerts anuals i que aquestes actuacions siguin obertes al públic.

M. Espais de creació

Requisits

Espais i projectes que focalitzen l’activitat en l’experimentació, la difusió i l’exhibició artística i cultural de la ciutat, des del vessant de l’acompanyament i el suport als processos creatius en les diferents fases (recerca, investigació, creació, producció i exhibició). Espais i projectes que ofereixen recursos i eines per nodrir, afavorir, impulsar i fer créixer el talent i la creativitat.

N. Memòria històrica

Requisits

— Iniciatives i projectes que treballin de manera transversal diferents disciplines i àmbits relacionats amb la memòria democràtica i col·lectiva de la ciutat.

— En concret es prioritzaran projectes commemoratius, pedagògics, de recerca i de difusió de la memòria democràtica que abordin la memòria des d’una perspectiva de gènere i de recuperació de les memòries minoritzades i dels valors democràtics.

— Així mateix es prioritzaran aquells projectes que tinguin un impacte real en el territori de Barcelona (barris, districtes, etc.).

O. Disseny, arquitectura i art urbà

Requisits

Projectes i iniciatives que tinguin com a motor principal l’impuls de la creativitat i la innovació des de la perspectiva dels sectors del disseny, l’arquitectura i l’art urbà. Projectes oberts a tots els públics que impulsin el desenvolupament i la divulgació d’aquests àmbits de la cultura.

P. Entitats i plataformes de professionals de la cultura i de les arts

Requisits

Projectes i activitats impulsats per plataformes i entitats professionals representatives dels sectors de la cultura.

ÀMBIT DE CULTURA I EDUCACIÓ (Y)

Les subvencions de l’àmbit temàtic de cultura i educació (Y) estan adreçades a projectes relacionats amb els processos de creació en diversos àmbits artístics, de la cultura popular i tradicional, i els projectes científics que fomentin l’aprenentatge al llarg de la vida.

L’àmbit de cultura i educació (Y) inclou els programes següents en l’àmbit de ciutat:

A. Pràctica i aprenentatge de competències artístiques

Requisits

Projectes que centren l’activitat en la formació, l’aprenentatge i la pràctica de disciplines o tècniques artístiques (arts escèniques, arts visuals, literatura, música, etc.). Projectes educatius o activitats formatives de disciplines artístiques que duen a terme centres d’ensenyament o altres espais educatius.

B. Participació en el procés de creació artística

Requisits

— Projectes que orienten l’activitat a promoure i facilitar la participació en el desenvolupament dels processos de creació en les diferents fases: recerca, investigació, creació, producció i exhibició, com a instruments d’expressió i comunicació, de comprensió i reflexió de la realitat.

— Projectes que fomentin els vincles i la creació d’interseccions entre educació i cultura.

C. Foment i divulgació, recerca i coneixement

Requisits

Projectes centrats en la divulgació de la cultura en tots els vessants i contextos educatius, i en el foment de la recerca i innovació en la pedagogia, la sensibilització i la pràctica artística.

Sessions informatives

Hi haurà tres sessions informatives a l’Institut de Cultura de Barcelona, a la Rambla, 99 (Palau de la Virreina), espai 4:

Dimecres, 8 de gener, a les 16.00 hores

Dimarts, 14 de gener, a les 10.00 hores

Dijous, 16 de gener, a les 11.00 hores

Per assistir a les sessions es requereix inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Només es podrà inscriure una persona per entitat, i l’acceptació de les inscripcions es farà per ordre de recepció i fins a completar la capacitat de l’espai.

Si voleu més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Departament de Subvencions al correu subvencions_icub@bcn.cat.

En trobareu tota la informació detallada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 19 Desembre 2019
  • Comparteix