Tornar

Una de les estances virtuals on se celebra enguany aquesta fira d'art contemporani

Swab obre una edició virtual que dedica una atenció especial a l'art asiàtic

Un total de 75 galeries, prop de dos-cents artistes... Com es podia fer una edició de la fira d'art contemporani Swab Barcelona cent per cent segura? Doncs en format virtual. De l'1 al 15 d'octubre, connecteu-vos a l'art d'avui.

L'edició d'enguany de Swab Barcelona està clarament lligada al moment que vivim. I és que no només té la participació d'un cinquanta per cent de dones, sinó que, a més, les obres que mostra fan moltes vegades referència directa a la crisi de la covid-19 que vivim i, també, a la relació entre una tecnologia que avança sense parar i una natura amenaçada, avui més que mai, per l'acció dels éssers humans.

Tot funcionarà mitjançant una aplicació de telèfon mòbil que permetrà als i a les amants de l'art tenir una experiència interactiva en la qual, en un format de 3D com el que podeu veure a la imatge, podran recórrer les diverses estances veient les obres exposades. En veureu moltes però algunes, com les de l'artista Pep Vidal (ADN Galeria), parlen sobre la pandèmia a les seves Social Distancing Series mentre altres artistes, com María Alcaide, fan referència en les seves obres a l'auge en el camp personal i professional d'eines com internet. 

Són alguns exemples d'obres presents en una fira que, enguany, posa Àsia en el punt de mira. La secció Focus Korea, ens mostrarà mitjançant obres de quatre artistes de quatre galeries del país asiàtic, el resultat de combinar la tradició amb la màxima modernitat. Però Swab també ens mostrarà, a l'apartat Video Box, el potencial en matèria de videocreació dels artistes de Singapur, Vietnam, Filipines, Tailàndia o Indonèsia, entre altres països. 

Busqueu creadors emergents? Doncs recorreu la secció Ephemeral de Swab, que ha estat comissariada per Caterina Almirall amb la col·laboració de les fàbriques de creació barcelonines Hangar, La Escocesa i Fabra i Coats, i que ens mostra un seguit d'instal·lacions efímeres de caràcter virtual.

Galeries locals, estatals i internacionals formen part de la selecció del Swab d'enguany que, a la vegada, també potencia el talent barceloní gràcies a una col·laboració amb tres espais d'art de la ciutat: Groc Projects, Homesession i Trama 34.

Com és habitual, la programació del Swab inclourà xerrades, sovint mitjançant videoconferències. De vegades, seran peces breus de dos minuts que donaran a conèixer mitjançant Instagram un artista i la galeria que el representa; d'altres vegades, seran visites de deu minuts en les quals artistes barcelonins ens mostraran els seus estudis. I també hi haurà entrevistes més extenses amb personalitats relacionades amb el món de l'art contemporani i el col·leccionisme.

Si us pensàveu que enguany hauríeu de renunciar a aquest aparador de l'art contemporani més rabiosament actual que és Swab Barcelona, consulteu el web d'aquesta fira, descarregueu-vos l'aplicació mòbil que us han preparat i gaudiu de la creació plàstica contemporània en format digital.

Data de publicació: Dimecres, 30 Setembre 2020
  • Comparteix