Tornar

Una de les fotografies de l'exposició mostra una jove sense cabell treballant amb un ordinador

El tabú de l'alopècia femenina, en imatges

Un dels espais joves de la ciutat acull una exposició que no podia ser més oportuna. Mostra fotografies de la fotoperiodista Irene Vilà.

Una broma de mal gust, una reacció fora de lloc... Dues grans equivocacions durant la nit de lliurament dels premis Oscar © van posar sobre la taula en un moment i davant de milions d'espectadors i espectadores de mig planeta un tema fins ara gairebé tabú: l'alopècia femenina. A aquest tema, precisament, està dedicada l'exposició Alopex que podrem veure a l'Espai Jove La Bàscula del 6 d'abril al 31 de maig.

Irene Vilà és una fotoperiodista i videoperiodista amb base a Barcelona que ha publicat fotografies a El Periódico, TV3 o Núvol i que actualment treballa per l'Agència Efe. Els temes socials, i en especial els relacionats amb les dones, són els seus preferits, d'aquí que hagi dedicat el seu treball més recent a unes dones que viuen amb una afecció de la qual no es parla.

Ens referim a l'alopècia femenina. Si en els homes és un fet habitual i socialment acceptat, encara avui sembla que les dones que pateixen alopècia estiguin obligades a amagar la pell del cap sota un mocador o una perruca. Per què?

S'ho pregunta, amb imatges, Irene Vilà i, també, les tres dones a les quals ha retratat: la Júlia Moreno, la Paula Blanco i la Júlia Vincent. Cap de les tres s'ha hagut de sotmetre (per sort) a cap tractament de quimioteràpia, però totes tres estan fartes de respondre a les mateixes preguntes...

Si voleu mirar-vos unes imatges que combaten els estereotips negatius relacionats amb l'alopècia femenina, veniu a veure Alopex a l'Espai Jove La Bàscula, però abans consulteu al web d'aquest equipament de la Zona Franca tota la informació sobre la mostra.

 

Data de publicació: Divendres, 01 Abril 2022
  • Comparteix