Tornar

Fotografia de William Eggleston en la qual apareix una noia mirant a la camera.
Fotografia d’un detall d’un cotxe Mercedes, de Rocio Madrid.

El Centre de Fotografia de la Fundació MAPFRE acull l’exposició del fotògraf William Eggleston i una mostra de joves artistes en el marc del KBr Flama 23, que podreu visitar fins al 28 de gener. 

Els amants i aficionats de la fotografia teniu una cita obligada al centre KBr de la Fundació MAPFRE, que us espera amb dues exposicions. D’una banda, l’exposició del fotògraf William Eggleston amb la mostra El misteri de la quotidianitat, en la qual podreu conèixer les obres d’aquesta llegenda de la fotografia en color. D’altra banda, en el marc de la tercera edició del KBr Flama 23, podreu gaudir de les obres de joves creadors emergents que s’han format a Barcelona. Així doncs, des del 28 de setembre fins al 28 de gener podreu passejar per dues exposicions i gaudir d’obres del pare de la fotografia en color, com també del talent més recent. 

A l’exposició El misteri de la quotidianitat, tindreu l’oportunitat de conèixer un dels autors més influents en la fotografia contemporània: William Eggleston (Memphis, 1939). Aquest fotògraf forma part d’una generació d’autors, juntament amb Gary Winogrand o Lee Friedlander, l’obra dels quals va alliberar la fotografia de regles i restriccions durant els anys setanta. Eggleston va ser un pioner, ja que va apostar per la fotografia en color en una època en què només es considerava artística la fotografia en blanc i negre (podeu veure la fotografia William Eggleston. Sense títol, c. 1970-1973. © Eggleston Artistic Trust. Cortesia Eggleston Artistic Trust i David Zwirner). D’aquesta manera, va assolir el reconeixement de galeries d’art i museus, i l’any 1976 el MoMA de Nova York va organitzar per primera vegada en la història de la institució una exposició individual d’Eggleston que mostrava fotografies en color de l’artista.

L’exposició del KBr, comissariada per Felix Hoffmann, és una de les més àmplies que s’han presentat sobre l’artista nord-americà. A partir d’una disposició cronològica de les obres, des dels projectes en blanc i negre fins a l’obra en  color que va començar l’any 1965, us endinseu en les escenes quotidianes que tenen una alta càrrega estètica i artística.

A més, s’hi presenta la KBr FLAMA 23 que celebra la tercera edició, amb l’objectiu de donar visibilitat a la creació emergent i les noves generacions de fotògrafs que comencen la trajectòria professional després de formar-se a Barcelona. Enguany, la mostra presenta quatre projectes seleccionats mitjançant un procés de visionat amb professionals del sector. Aquests treballs aborden diferents tècniques dins de l’àmbit fotogràfic i exploren temes com el gènere, les qüestions socials i familiars, com també el cos i la frontera. 

Dins l’exposició, podreu descobrir les obres d’Alan Balzac (Galícia, 1999), Ivette Blaya (Santa Margarida de Montbui, Barcelona, 2000), Rocío Madrid (Melilla, 1988) i Lucía Morón (Buenos Aires, 1997). Aquests joves creadors provenen d’escoles de fotografia de la ciutat com Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), Idep Barcelona (Escola Superior d’Imatge i Disseny), Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona i Grisart. La segona imatge seleccionada és de Rocío Madrid, Serie Melilla, 2021. © Rocío Madrid. 

Podreu submergir-vos en el món de la fotografia per mitjà d’El misteri de la quotidianitat, una exposició dedicada al pare de la fotografia en color, William Eggleston, i continuar la visita amb la mostra de joves creadors del moment al KBr Flama 23. Teniu temps per fer immerió artística des del 28 de setembre fins al 28 de gener, l’horari és de dimarts a diumenge (incloent-hi els festius), d’11 h a 19 h. L’entrada general per accedir a les dues exposicions té un preu de 5 € i, si voleu comprar-les, podeu fer-ho a la pàgina web del KBr (William Eggleston i KBr FLAMA 23). 

Data de publicació: Dimarts, 26 Setembre 2023
  • Comparteix