Tornar

Cafè científic

Tardes de cafè i ciència a la Casa Orlandai

Un cicle de conferències per descobrir què ens fa humans, com ens afecta la música i què ens diferencia dels altres simis.

El coneixement científic sempre entra millor amb bona companyia i un bon cafè. L’oportunitat de gaudir d’un vespre de reflexió està al vostre abast gràcies al cicle de Cafès científics organitzats per la Casa Orlandai. Durant les sessions del 19 d’octubre, el 16 de novembre i el 14 de desembre, conversareu en primera persona amb investigadores i investigadors capdavanters en el seu camp d'estudi i reflexionareu sobre el cervell humà, la genètica i les característiques que ens diferencien de la resta d’animals.

La primera sessió del 19 d’octubre, Les singularitats dels grups humans, comptarà amb la participació d’Elena Bosch, membre l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF). La conversa pretén identificar què ens fa éssers humans i comprendre les nostres bases genètiques i, així, poder detectar la petjada de la naturalesa i explorar el nostre passat.

Alguna vegada us heu plantejat com influeixen les melodies sobre el nostre sistema neuronal? Amb Els efectes de la música en el nostre cervell, el dia 16 de novembre, descobrireu les noves tècniques neurocientífiques que ens permeten descobrir què és el que succeeix al nostre cap quan escoltem les cançons que ens agraden. L’investigador de la Unitat de Recerca en Neurociència Cognitiva de la Universitat Autònoma de Barcelona, Òscar Vilarroya, és el ponent de la sessió.

El darrer cafè científic del trimestre és Quines diferències ens fan humans? i se celebrarà el 14 de desembre. Amb Esther Lizano, de l’Institut de Biologia Evolutiva, reflexionareu sobre els nostres parents més propers i quines són les diferències específiques que ens separen d’altres espècies. En estudiar els genomes dels primats, es poden avaluar característiques no només anatòmiques sinó també adaptatives que ens han fet allunyar dels simis al llarg dels mil·lennis.

Ciència, divulgació i coneixement durant les tardes de la Casa Orlandai. Feu-vos com més aviat millor amb les vostres entrades! Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 12 Octubre 2022
  • Comparteix