Tornar

Imatge del cartell de l'obra Coralina, la serventa amorosa

Aire fresc del segle XVIII

La Perla 29 recupera l’obra Coralina, la serventa amorosa de Carlo Goldoni, una peça que desmunta els tòpics del teatre burgès.

Fins al 28 de juliol es pot veure al Teatre La Biblioteca Coralina, la serventa amorosa, de Carlo Goldoni, a càrrec de La Perla 29. La companyia ha cercat “una manera planera d’arribar a l’essència del que devia buscar l’autor i traslladar-la als nostres dies”.

El seu director artístic, Oriol Broggi, explica que “les comèdies de Goldoni neixen en un moment de canvi i elles mateixes representen un canvi importantíssim per al teatre, potser per això proposen una evolució constant”.  L’afany de l’autor venecià era que “els actors es traguessin les icòniques màscares de la commedia dell’arte i juguessin l’humor des de la veritat perquè el públic descobrís les seves cares i els matisos de cada emoció”.

La peça explica la història de la minyona de la mansió d’Ottavio, on va néixer i va ser criada com una filla al costat de l’hereu, el jove Florindo. Tots dos, però, abandonen la casa quan el senyor Ottavio (Xavier Boada) queda vidu i contrau nou matrimoni amb Beatrice (Rosa Gamiz), que mou tots els fils per tal que el seu fill Lelio (Jaume Viñas) rebi l’herència del vell. Coralina (Mireia Aixalà) i Florindo (Sergi Torrecilla) sobreviuen gairebé com captaires amb una pensió miserable, però ella és eixerida i tossuda, i es fixa com a missió restaurar la bona posició del primogènit.

Tot i pertànyer al segle XVIII, la protagonista il·lumina el present amb la confiança que el Segle de les Llums va dipositar en la condició humana. Però també desperta la complicitat pròpia de qui se sap imperfecte i carregat de sentiments contradictoris. És decidida i honesta, però també vulnerable. D’aquesta manera, en la seva lluita per una causa justa, l’espectacle teixeix una troca d’estratègies que combina el fervor amorós, els pactes secrets i els objectius entrecreuats de cada personatge en una història apassionada i plena d’embolics.

L’entrada costa 21 euros i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç.  

Data de publicació: Dilluns, 29 maig 2023
  • Comparteix