Tornar

Fotografia del cantant Antonio José, en concert

Antonio José, renascut

El cantant andalús presenta a Barcelona Fénix, un àlbum de superació que desemboca en un final ple d’esperança.

Es diu Antonio José Sánchez Mazuecos, però tothom el coneix com a Antonio José. El 29 de juny presentarà al Teatre Coliseum el seu darrer àlbum, Fénix.

Aquest cantant i compositor andalús nascut a Palma del Río el 1995 és famós per la seva trajectòria artística després de guanyar el talent show amb més audiència dels darrers anys, La voz, el 2015.

Actualment, amb un llibre i cinc discos a l’esquena –El viaje (2015), Senti2 (2016), A un milímetro de ti (2017), Antídoto (2019) i Fénix (2021)–, és un dels intèrprets espanyols amb més projecció internacional. La seva música beu de Pablo Alborán i Marco Antonio Muñiz, als quals admira. Va iniciar la seva carrera amb un marcat estil flamenc que, de mica en mica, ha anat substituint pel gènere pop, però sense deixar-lo mai de banda. Ell mateix descriu la seva proposta musical com a “pop amb essència”, amb incursions en el britpop i la cançó romàntica.

Ara, Antonio José surt de nou a la carretera amb Tour Fénix, una gira que constitueix, segons la crítica, “un exercici de valentia autobiogràfica” que plasma en onze cançons “una emocionant bitàcola que evoluciona del dolor i la decepció a la il·lusió”.

El disc desplega un cicle narratiu que travessa diversos estats d’ànim i desemboca en un final obert i ple d’esperança amb Vamos, la cançó que tanca el disc. El treball inclou la balada Te han visto llorar i el mig temps Que alguien me lo explique, i quatre duets: Tal vez, amb el mexicà Alejandro Fernández; Lo que hará mi boca, amb la banda colombiana Morat; No fue en vano, amb el seu compatriota Andrés Cepeda, i Olvidarte, amb el veneçolà Sanluis. Por mil razones és el tema que articula el relat del disc i que exemplifica el seu enlairament personal entre arranjaments caribenys, i Te quiero tanto culmina la feina amb una celebració vital que combina patrons rítmics llatins amb l’esmentada ascendència flamenca del cantant.

El preu de l’entrada per veure Antonio José a Barcelona oscil·la entre 18 i 35 euros i es pot comprar de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Dijous, 23 Juny 2022
  • Comparteix