Tornar

Imatge promocional de la comèdia teatral Gordas

Sense motllos

Gordas, de Carlos Mesa, segueix recollint el favor del públic en la seva croada irreverent contra la grassofòbia i els dictats de l’estètica.  

Fins al 28 d’abril es pot veure al Teatre Condal Gordas, una comèdia sobre la fama, la religió, l’amor, l’amistat i el físic. Sempre el maleït físic, per culpa dels cànons estètics dominants i de la pressió de determinades indústries.  

El seu autor és Carlos Mesa, un jove dramaturg de 24 anys que ha format la seva pròpia companyia –Bendita Inocencia–, juntament amb l’actriu i periodista Teresa López i la productora Isabel Verdú. Tots tres tenen les coses molt clares: “Volem explicar les històries que ens toquen de prop. Les diferents, les marginades. Volem explicar per explicar-nos”.

Tot i l’explicidesa del títol, l’obra no aborda només la grassofòbia a través de situacions i gags hilarants. També ens situa, com a públic, davant del mirall i ens convida a fer dues coses: una, reflexionar sobre les barreres, els estereotips i les convencions que ens cohibeixen, i dues, empatitzar amb els personatges que interpreten, de forma esplèndida i generosa, l’esmentada Teresa López i Mara Jiménez. “Dues dones grasses que fan de gordes, però que podrien ser qualsevol cosa que es proposin”.

Durant la funció veurem circular per l’escenari Satanàs en persona, una estrella de cinema, dues monges, una lesbiana convertida per força… Al principi semblen elements inconnexos, però la suma de talents dona com a resultat un menú complet de Body Positive empoderador assaonat amb un polsim d’energia sanadora. I aquí rau el secret del seu èxit, amb centenars de comentaris positius a les xarxes.

L’entrada per veure Gordas costa 25 euros i es pot adquirir de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Divendres, 10 març 2023
  • Comparteix