Tornar

Imatge promocional de la comèdia musical Baby Boom, d'Egos Teatre
Una escena del musical Baby Boom, fotografiada per Laura Guerrero
Una escena del musical Baby Boom, fotografiada per Laura Guerrero
Una escena del musical Baby Boom, fotografiada per Laura Guerrero

L’origen inesperat dels ‘boomers’

Egos Teatre presenta Baby Boom, una comèdia musical ambientada en un càmping de la Costa Brava el 1969.

Fins al 2 d’abril es pot veure al Teatre Gaudí el musical en català Baby Boom, una producció d’Egos Teatre i Els Marquesets que s’anuncia com “un vodevil musical a ritme eurovisiu”, com “un guilty pleasure amb un bon parell de rombos” i com “l’espectacle més marcià de la cartellera”.

La companyia formada per Anna Alborch, Alexandra González, José Pedro García Balada, Rubèn Montañá, Toni Sans i Mònica Vives té experiència i solvència contrastada a l’hora de fer comèdia a través dels seus propis textos i lletres, musicades per Albert Mora. Als seus treballs anteriors –Ruddigore o la nissaga maleïda; La casa sota la sorra; El crim de lord Arthur Savile i L’esquella de la torratxa– s’afegeix ara aquest musical sobre l’època d’allò que se’n va dir “el destape”.

L’acció se situa en un càmping de la Costa Brava, el 12 d’agost de 1969. Ja feia temps que els Estats Units havien assistit a una explosió demogràfica sense precedents, fruit del miracle econòmic posterior a la Segona Guerra Mundial i a la consecució col·lectiva del somni americà.

Quinze anys més tard, com tot, l’ona expansiva va arribar a casa nostra. Els experts han intentat aclarir els motius d’aquella procreació desenfrenada. Durant molt de temps, els experts havien apuntat com a explicacions raonables la millora general del nivell de vida, les victòries futbolístiques del Barça davant de l’etern rival, les sovintejades apagades de llum o la mala qualitat dels preservatius de l’època. Però no, de cap manera. La recent troballa d’unes cintes de súper-8 donen una altra resposta a l’enigma.

Com veureu, és normal que l’autèntic origen dels embarassos estigués fora de l’abast de la nostra comprensió, però cal afrontar la crua realitat perquè gairebé tothom en aquest país és fill, net o besnet d’aquell baby boom.

L’entrada per veure el muntatge val 18 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.  

Data de publicació: Dijous, 09 Febrer 2023
  • Comparteix