Tornar

Moment de l'obra Una teràpia integral al Teatre Goya

El pa nostre de cada dia

Una teràpia integral, una comèdia que t'ensenya a fer pa i a ser feliç.

El Teatre Goya acollirà del 15 de març al 23 d'abril de 2023 l'obra de teatre Una teràpia integral, dirigida per Marc Angelet i Cristina Clemente, i protagonitzada per Abel Folk, Roger Coma, Llum Barrera i Laura Porta. L'obra ens apropa a la història de Toni Roca, un expert forner que imparteix un curs intensiu de quatre setmanes per ensenyar a fer pa, però amb un enfoc molt diferent al que s'espera d'un curs d'aquest tipus. Per en Toni, fer un bon pa no només depèn de la farina o el llevat, sinó que també està directament relacionat amb el benestar emocional de la persona que l'elabora.

El mètode d'ensenyament es basa en la premissa que "per fer un bon pa, cal estar bé amb un mateix". Segons explica el mateix forner, "som el pa que fem". Una escorça poc cruixent pot ser indicatiu de problemes laborals, una molla densa pot ser símptoma d'una crisi de parella, i un pa insuls només pot ser resultat d'una vida sexual insatisfactòria. Per fer un bon pa, cal arreglar tot allò que no funciona bé en la vida de la persona que el prepara.

Els alumnes que s'apunten als seus cursos no només aprenen a amassar o a controlar la temperatura del forn, sinó que també es confien, ploren, riuen i s'alliberen. El sistema d'aprenentatge és molt heterodox, però els resultats són molt evidents. Els alumnes milloren no només en l'elaboració del pa, sinó també en altres aspectes de la seva vida.

A Una teràpia integral, comèdia que posa en qüestió la nostra necessitat de creure en alguna cosa, es planteja el retrat d'una societat que sembla estar eliminant la religió, però que encara té la necessitat obsessiva de creure en alguna cosa, de tenir fe en quelcom que ens ajudi a trobar sentit a les nostres vides caòtiques, encara que sigui una cosa totalment inaudita.

Cristina Clemente i Marc Angelet són els autors d'aquesta obra, que també s'està representant a Madrid amb altres actors. Clemente, formada per l'Institut del Teatre i la Sala Beckett, és autora de diverses obres teatrals i guions de pel·lícules com Eva i A Perfect Enemy. Per la seva banda, Angelet té més de 20 textos estrenats en sales d'Espanya i l'estranger, i ha rebut nombrosos premis i nominacions. Algunes de les seves obres més destacades són Call Center, Genius i El biògraf.

Una obra que, sens dubte, no deixarà indiferent ningú. Una comèdia que ensenya a fer pa i a ser feliç, i que convida l'espectador a reflexionar sobre la importància de trobar un equilibri emocional en la nostra vida quotidiana.

Les entrades es poden adquirir des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 15 març 2023
  • Comparteix