Tornar

Escena de l'adaptació de l'obra Les tres germanes, d'Anton Txékhov

‘Les tres germanes’ contraataquen

Julio Manrique dirigeix una actualització coral del clàssic de Txékhov adaptada a sis mans en què tothom desitja una vida millor que mai no arriba.

Després d’haver suspès funcions la temporada passada a causa de la Covid, Les tres germanes tornen al Lliure de Montjuïc sota la direcció de Julio Manrique.

Serà un retrobament de luxe que s’allargarà fins al 19 de juny i que arriba precedit de nombrosos reconeixements: premis Max 2021 a la millor adaptació teatral per a Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique, i a la millor actriu per a Mireia Aixalà; premi Butaca 2021 al millor actor de repartiment per a Lluís Soler, i premis de la Crítica 2020 al millor espectacle, a l’actriu de repartiment per a Mireia Aixalà i a l’espai sonor per a Damien Bazin.

El rerefons és el de sempre, perfectament vigent gràcies a una posada en escena memorable: la vida insatisfeta de tres germanes –Maixa (interpretada per Maria Rodríguez), Olga (Cristina Genebat) i Irina (Elena Tarrats)– i el seu germà Andrei (Marc Rius). Tots quatre pertanyen a la decadent classe privilegiada de la Rússia rural a l’inici del segle XX. Són joves atrapats en una bombolla, cada cop més asfixiant, que anhelen l’arribada d’un món nou, encarnat per la ciutat de Moscou com a principal element simbòlic de la peça, que ja s’albira a l’horitzó.

Com recorda Manrique, en el moment de fer l’adaptació del text i l’espai “encara no havíem patit cap pandèmia, ni la Rússia de Putin havia envaït Ucraïna, però ja aleshores teníem la sensació, molt viva, d’habitar un món tan esquerdat, tan fràgil i tan necessitat de transformació com el món que habiten els personatges d’Anton Txékhov”.

Com és marca de la casa, les obres del dramaturg rus ofereixen un teatre dels estats d’ànim, més que no pas una acció convencional. Per a Manrique, el text conté una rèplica “que explica molt bé una idea central d’aquesta ansiosa i desesperada recerca de la felicitat”. Diu així: “Per què no som capaços de viure una vida a l’alçada de la vida que projectem? O de projectar una vida a l’alçada de la vida que vivim? Per què ens castiguem d’aquesta manera?”.

El preu de l’entrada oscil·la entre els 9 i 29 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 24 maig 2022
  • Comparteix