Tornar

Imatge promocional de la quarta edició del festival Katharsis
Imatge de la instal·lació-performance Happiness, de Dries Verhoeven
Imatge de la instal·lació-performance Tête-à-tête, d'Stéphane Gladyszewski
Imatge de l'obra Domestic Violence, de Markus Öhrn
Fotografia de l'espectacle La Plaza, de la companyia El Conde de Torrefiel
Fotografia de la visita guiada The Hole & Corner Travel Agency, de Marga Socias
Imatge promocional del muntatge RAW, de Laia Fabre i Thomas Kasebacher

Katharsis contra la quotidianitat

La quarta edició del festival dona a conèixer sis propostes, tres d’internacionals i tres de locals.

Del 19 al 28 de gener, el Teatre Lliure de Montjuïc acull la quarta edició de Katharsis. Es tracta d’una iniciativa que va néixer l’any 2020 per oferir, cada mes de gener, una programació especial formada per un conjunt d’espectacles que se situen al marge de les definicions hegemòniques.

Katharsis treballa amb artistes que –per la seva manera d’entendre i de viure l’activitat creativa– redefineixen constantment la idea de "teatre a través de propostes alternatives que eixamplen i enriqueixen el panorama de les arts escèniques".

És el cas de dues “instal·lacions-performances”: Happiness i Tête-à-tête. Durant tots els dies, de 15 a 23 h, a la plaça de Margarida Xirgu hi haurà “una botiga il·lícita” d’accés gratuït. Es tracta d’una farmàcia atesa per una humanoide, “una combinació de robòtica i drogues” amb què l’artista neerlandès Dries Verhoeven explora el món de la felicitat artificial, que cada cop està més present en la nostra societat en forma de fàrmacs, analgèsics i antidepressius. Per la seva banda, Stéphane Gladyszewski mostrarà del 19 al 21 de gener a l’Espai Lliure una obra experimental immersiva –òptica i sonora– que es presenta en passis de 20 minuts per a un sol espectador, de 15.30 a 22 h.

La Sala Fabià Puigserver serà escenari de dos muntatges. Els dies 21 i 22 a les 18 h, l’artista suec Markus Öhrn hi presentarà Domestic Violence, una funció de cinc hores de durada –de la qual es pot entrar i sortir– que examina els patrons de relació íntima i la brutalitat de la violència de gènere sense fer servir cap diàleg. Els dies 26 i 27 a les 19 h, la companyia El Conde de Torrefiel hi representarà La Plaza, un espectacle contemplatiu que només es va veure al Grec Festival de 2018 sobre el pas de la vida en un espai públic amb una quinzena de performers sense rostre en escena.

Els dies 26, 27 i 28 a les 17 h, Marga Socias, convertida en directora d’una particular agència de viatges, farà una visita guiada al Teatre Lliure de Montjuïc amb The Hole & Corner Travel Agency, un espectacle en què la realitat històrica i la ficció màgica construeixen un nou relat. I els dies 27 i 28 a les 20.30 h, Laia Fabre i Thomas Kasebacher portaran des de Viena RAW, un sopar amb totes les places exhaurides en què es barreja l’experiència gastronòmica i la col·laboració artística del públic amb la finalitat de recontextualitzar els aspectes rituals de compartir un àpat.

El preu de les entrada oscil·la entre 7,5 i 15 euros i es poden adquirir a través de l’enllaç a cadascun dels espectacles.

Data de publicació: Dilluns, 16 Gener 2023
  • Comparteix