Tornar

Imatge promocional del musical Hi ha d'haver vida fora d'aquí
Fotografia del pianista Joan Vázquez, responsable de l'espectacle Broadway al Maldà

Tots els ‘hits’ de Broadway

El Teatre Maldà ofereix una oferta creuada per fer un viatge pels grans èxits del teatre musical novaiorquès a través de dos espectacles. 

Després de l’èxit registrat la primavera passada, el Teatre Maldà ha tornat a programar el musical Hi ha d’haver una vida fora d’aquí, del 3 al 12 de febrer. La reposició del muntatge coincideix amb l’espectacle Broadway al Maldà, en què el pianista Joan Vázquez desgrana els nous èxits de l’avinguda novaiorquesa –i algun de clàssic– a través de compositores com Jeanine Tesori, Sara Bareilles, Anaïs Mitchell, Alanis Morissette, Pasek & Paul i Lin-Manuel Miranda.

Hi ha d’haver una vida fora d’aquí s’inspira en la revolució que va experimentar l’escena artística de 1960 fruit dels esdeveniments polítics i dels canvis socials i culturals que es van produir aleshores als Estats Units: l’aparició del pacifisme i la lluita contra l’intervencionisme militar –en oposició a la guerra de Vietnam–, el naixement del moviment hippy, la generalització de determinats tipus de drogues com l’LSD i l’adopció de creences religioses d’arrel budista i hinduista –com a alternativa als patrons rígids del capitalisme–, la lluita pels drets civils de la població afroamericana i l’extensió de l’ideari feminista.

Precisament aquest últim fenomen s’erigeix en el fil conductor d’aquest “concert teatralitzat” dirigit per Xavi Casan i protagonitzat per Ariadna Cabiró –que també toca el piano i n’és la directora musical–, Núria Cuyàs i Cinta Moreno. Les tres actrius interpreten una vintena de cançons que han estat adaptades i traduïdes al català per Roser Batalla, Núria Cuyàs, Jordi Galceran i David Pintó, i engloben èxits com How lovely to be a woman (Bye Bye Birdie, 1960), Vanilla ice-cream (She loves me, 1963), So long dearie (Hello, Dolly!, 1964), Don’t tell mama (Cabaret, 1966), Aquarius (Hair, 1967) i, evidentment, el títol que dona nom a l’obra: There’s gotta be something better than this (Sweet Charity, 1966), de Cy Coleman i Dorothy Fields.

L'entrada anticipada per veure cadascun dels espectacles costa 16 euros, però existeix un descompte creuat de 4 euros si aneu a tots dos espectacles.

Data de publicació: Dimarts, 31 Gener 2023
  • Comparteix