Tornar

Imatge promocional de l'obra L'oreneta a La Villarroel

Una obra compromesa i commovedora

Guillem Clua, el dramaturg que aborda temes socials i polítics, ens parla a L'oreneta sobre les seqüeles psicològiques d'un atac terrorista contra la comunitat LGTBIQ+.

Guillem Clua és un destacat dramaturg, reconegut per la seva innovadora i versàtil obra teatral, que aborda temes de gran rellevància política i social. Llicenciat en periodisme per la UAB i amb formació en escriptura per la London Guildhall University, el seu treball es caracteritza per una acurada estructura narrativa i argumental que l'ha portat a ser considerat un dels més importants de la seva generació. Una de les seves obres més aplaudides és L'oreneta (La Villarroel), inspirada en un atac terrorista real contra la comunitat LGTBIQ+ i que va arrasar als Premis Butaca 2022. 

La trama se centra en la relació entre la senyora Amèlia, una professora de cant, i un jove que busca millorar la seva tècnica vocal per cantar en el memorial de la seva mare. Aparentment no es coneixen, però aviat comencem a percebre que la situació no és el que sembla. La cançó triada, L'oreneta, té un significat especial per a tots dos personatges, els quals aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista islamista que va sofrir la ciutat l'any anterior. Tot passa en temps real, en una única escena.

L'obra va ser estrenada per primera vegada a Londres, i, per a la seva producció a Barcelona, L'oreneta compta amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduf com a protagonistes. Està dirigida per Josep Maria Mestres, qui també va estar al capdavant de la versió en castellà, amb Carmen Maura com a protagonista.

L'obra de Clua destaca pel seu compromís amb els temes actuals, incloent conflictes armats, canvi climàtic i nacionalismes, i la seva versatilitat en la creació d'obres polítiques, drames èpics, musicals, espectacles de teatre-dansa, adaptacions de clàssics i comèdies. L'oreneta és una història que demostra com la música pot ser una eina poderosa per connectar emocionalment amb els altres i per transmetre sentiments profunds.

Les entrades poden adquirir-se des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 29 març 2023
  • Comparteix