Tornar

 Imatge de protagonista de Paradís Sergio Baos

Un recorregut per l´altra Mallorca

Premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques 2022, Paradís reflexiona sobre l'altra illa, la que no viu del turisme i a la qual costa arribar a fi de mes.

És Mallorca un paradís? Probablement és així. Els seus paisatges ens captiven i el seu entorn i les seves platges són un reclam turístic de primer ordre. Però no tots els que habiten en aquesta aparentment idíl·lica illa mediterrània poden gaudir d'unes vacances al sol. Paradís és una obra que resumeix a la perfecció la filosofia de la seva productora, Somni Produccions, fundada el 2012 per Joan Porcel. Autoria mallorquina, text contemporani, molta crítica social i l'ús d'una gran varietat de recursos teatrals.

Sergio Baos, actor, autor i guionista, realitza en aquesta ocasió un monòleg en el qual interpreta quatre personatges que ofereixen quatre punts de vista diferents. L'obra s'estructura entorn d'una road movie, amb molts moments còmics i uns altres de més tendres. Un sacerdot, una genuïna femme fatale mallorquina i el seu home peninsular i el seu fill, i un membre il·lustre i representatiu de la generació Ni-Ni són els eixos sobre els quals s'estructura aquesta història. Tots es veuran implicats, de manera casual, en un gran embolic.

Amb direcció de Xavi Nuñez, Paradís és tot un homenatge a aquelles persones que sobreviuen -o malviuen- com poden en una illa que les considera invisibles.

Baos combina en aquesta obra la seva millor faceta d'actor i d'autor. De fet, el polifacètic artista ha interpretat papers en obres de teatre com Malalt Imaginari, Fèroe o Amadeus, mentre que en televisió l´hem vist en sèries com Laberint de passions o Centro médico. Com a autor, és responsable de l'obra Horroris Causa i com a guionista ha participat en algunes de les sèries més populars del canal autonòmic IB3, com Llàgrima de sang, Mossèn Capellà o Pep.

Les entrades per a aquest espectacle poden adquirir-se des de la web del teatre.

Data de publicació: Dijous, 30 Juny 2022
  • Comparteix