Tornar

Imatge promocional de la comèdia musical No me toques el cuento

Quatre princeses rebels

La Blancaneu, la Ventafocs, la Bella i l'Aurora parlen sense embuts de les misèries quotidianes que hi ha darrere del final feliç dissenyat per la factoria Disney.

Fins al 24 de juny es pot veure al Teatre Poliorama No me toques el cuento, ​​una comèdia musical molt “gamberra” escrita i dirigida per Olivia Lara que descobreix la cara amagada de les princeses de Disney més enllà del Happy End de tots els contes. Des del mes de novembre, l’obra viatja en pont aeri cada setmana a Barcelona després de dos anys d’èxit a Madrid.

Tot i que pot variar, el muntatge original està interpretat per les actrius Masi Rodríguez, Carmen Calle, Isabel Morán i la mateixa Olivia Lara, que donen vida a una Aurora una mica empanada que pren pastilles contra l’apoplexia (La bella dorment), una Blancaneu superpàmfila (La Blancaneu i els set nans), una Bella passada de voltes (La bella i la bèstia) i una Ventafocs xunga que fa beatbox i reparteix calbots (La Ventafocs).

Totes quatre acostumen a trobar-se un cop a la setmana des de fa anys per posar-se al dia i desfogar-se parlant sense embuts de les coses que realment les amoïnen: les pors, els traumes, els drames, els conflictes de parella, els complexos… Es tracta d’una teràpia regada amb alcohol i amanida amb altres drogues.

En aquest context, les protagonistes expliquen com són les seves vides després de casar-se amb els respectius prínceps blaus. I cap no és tan feliç com deia el conte, fet que endinsa el públic en una muntanya russa de plors i rialles. Com a totes les faules de la factoria de ficció, els diàlegs s’acompanyen d’escenes de ball i cant amb melodies originals que trenquen en mil bocins els arquetips de les dones que apareixen en les pel·lícules de dibuixos animats.

En paraules de l’autora i directora de l’obra, “hem oblidat riure de les coses que ens fan mal. I ens n’hem de riure, que la vida ja és prou p*** per plorar”.

L’entrada per assistir a la funció costa 17,95 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 04 maig 2023
  • Comparteix