Tornar

Imatge promocional de L'alegria que passa, amb Dagoll Dagom

Maleït poble gris

Dagoll Dagom recupera un clàssic de Santiago Rusiñol en l’últim espectacle de creació de la seva trajectòria.

L’alegria que passa, de Santiago Rusiñol (Barcelona, 1861 – Aranjuez, 1931), va ser estrenada al Teatre Romea l’any 1898 i va esdevenir un dels espectacles més representats de l’època per moltes companyies.

Ara, Dagoll Dagom ha recuperat i revitalitzat aquella peça, que marcarà una fita: serà “l’últim espectacle de creació de la seva trajectòria”. Després d’haver treballat textos d’Àngel Guimerà, Mercè Rodoreda o Pere Calders, la companyia torna a portar a la contemporaneïtat un clàssic de la literatura catalana a través de la dansa, la música i el teatre.

En el seu moment, Santiago Rusiñol va ser un dels màxims exponents de la bohèmia modernista. En la seva faceta de dramaturg, l’autor es va erigir en el gran renovador del teatre català, dominat fins llavors pel costumisme i l’entreteniment de baix perfil. 125 anys més tard, Marc Rosich (text i direcció d’escena), Anna Rosa Cisquella, Andreu Gallés (música i direcció musical) i Ariadna Peya (direcció coreogràfica) fan realitat aquest viatge en el temps a través de la interpretació de Mariona Castillo, Jordi Coll, Júlia Genís, Eloi Gómez, Àngels Gonyalons, Pol Guimerà, Basem Nahnouh, Pau Oliver i David Pérez-Bayona.

La història és ben coneguda: un poble veu trencada la seva rutina per l’arribada d’un gran espectacle musical. Els còmics han estat contractats per l’alcalde i propietari de l’única fàbrica. El seu fill, que és a punt de casar-se amb la seva promesa, s’enamora de la gran estrella Zaira i vol fugir amb ella tan lluny com sigui possible. Però la noia, en canvi, està cansada de la vida nòmada i voldria quedar-s’hi i viure amb tranquil·litat. Per acabar-ho d’adobar, el seu mànager la maltracta i li exigeix que continuï, i l’autoritari alcalde obliga el seu fill a desistir dels seus somnis.

Com diu la cançó del musical, “benvinguts a un poble gris, sense llustre ni rastre, entre quatre carreteres. La vida passa pel davant. No saps com sortir de la roda, fins que un dia es trencarà”.

L’alegria que passa es podrà veure al Teatre Poliorama fins al 30 d’abril. El preu de les entrades oscil·la entre 17 i 40 euros i es poden comprar de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Dijous, 02 març 2023
  • Comparteix