Tornar

Fotografia d'una escena de l'obra de teatre Mi madre en bragas, protagonitzada per Anna Tamayo i Rosa Escalera

Despullades, però amb calces

S’estrena al Tantarantana Mi madre en bragas, una peça d’humor catàrtic sobre les relacions familiars, el feminisme intergeneracional i la maternitat.

Fins al 23 de desembre es pot veure Mi madre en bragas a l’Àtic 22 del Teatre Tantarantana. Escrita per Raquel Loscos, dirigida per Lali Álvarez i interpretada per l’actriu Anna Tamayo i la seva mare en la vida real, Rosa Escalera, l’obra aprofundeix en les relacions entre filles i mares des de l’honestedat, l’humor i l’experiència personal.

La Companyia Cándida, caracteritzada per fer muntatges teatrals que recorren a la comèdia per revisar el passat i donar veu a històries silenciades, s’apropa amb valentia al feminisme intergeneracional per visibilitzar les diverses maternitats i els falsos mites.

Mi madre en bragas es presenta com l’homenatge que l’Anna vol fer a la seva mare, i també com l’espectacle que la Rosa desitja fer amb la seva filla. I també és el fracàs rotund de les intencions de totes dues. Com escriu la seva creadora, Raquel Loscos, “imagina’t poder conèixer la teva mare a fons i preguntar-li, per exemple, si també sent aquesta enorme tristesa, si creu en l’amor o què fa amb aquesta por insuportable a la mort”.

Però no és fàcil connectar amb una generació de dones que va tenir la primera feina abans que la primera regla i per a la qual la paraula autoconsciència sona a luxe i a caprici. “Potser el camí no són les preguntes ni les paraules i caldrà trobar altres camins. I quan els trobarem, succeirà la màgia”, apunta Loscos.

L’entrada per assistir a Mi madre en bragas val 16 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Juntament amb l’espectacle s’oferiran diferents activitats paral·leles. El dia 8 hi haurà col·loqui postfunció amb l’equip artístic i el dia 22 es farà una funció accessible per a col·lectius amb discapacitat visual o baixa visió i col·lectius amb discapacitat auditiva.

A més, de l’1 al 18 de desembre es podrà visitar al vestíbul de l’Àtic 22 l’exposició Maternitat. Ocupem els espais, de la il·lustradora i animadora Esther Méndez. La mostra respon a la necessitat d’una dona de narrar, mitjançant la paraula i la imatge, la seva experiència de mare fent una crida a la sororitat.

Data de publicació: Divendres, 25 novembre 2022
  • Comparteix