Tornar

Biennal Ciutat i Ciència

La tercera Biennal Ciutat i Ciència explorarà el fet de viure

Ho farà des de diverses dimensions durant sis dies plens d'activitats per reflexionar com podem abordar els reptes d'avui des del coneixement científic. 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Ciència i Universitats, organitza la tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència, un dels esdeveniments més importants de cultura científica a la ciutat que es podrà gaudir des del 21 fins al 26 de febrer de forma gratuïta. Aquesta edició se centrarà en el fet de viure i compta amb el Suport del Ministerio de Cultura i Deporte en el marc de la Capitalitat Cultural i Científica de Barcelona. A més, com a novetat se celebrarà simultàniament a Madrid gràcies a la col·laboració amb el Círculo de las Bellas Artes i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

El fil conductor de la Biennal de 2023 secentra en el fet de viure en una època plena de reptes de tota mena, i sobre com els podem abordar des de la ciència i el coneixement. Per això s’han definit quatre eixos temàtics: viure a la ciutat (més de la meitat de la població viu en entorns urbans, i necessitem establir noves relacions amb el medi ambient), viure en equitat (arribar a la igualtat real en la societat i la ciència és un gran repte), viure amb la ciència (com creen coneixement les persones que fan recerca) i viure la creativitat (conceptes abstractes com la noció del temps que esdevenen tangibles gràcies a la intersecció entre ciència i art).

Helen Cole, investigadora principal a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, Josep Perelló, catedràtic al Departament de Física de Matèria Condensada de la Universitat de Barcelona, i Lluís Nacenta, artista i investigador en l’espai de confluència entre la ciència, la tecnologia, la música i l’art, han comissariat les activitats d’aquesta Biennal Ciutat i Ciència a Barcelona, que comptarà amb més de 70 activitats i 200 participants.

La tercera edició de la Biennal es concentrarà al districte de la Ciutat Vella, que acollirà des de les tradicionals taules rodones fins a debats i xerrades sobre el món de la ciència. Aquest any també s’inclouen algunes activitats destacades com l’acte d’obertura (21 de febrer), on Josep Perelló i la xef Ada Parellada conversaran sobre el fet de viure a partir de la cuina. L’art i la vida de les persones que fan ciència també hi seran molt presents, per la qual cosa hi haurà activitats com diversos diàlegs amb pel·lícules al voltant de biopics de referents de la ciència (22, 23 i 24 de febrer) o l’obra de teatre Els ulls de l’etern germà, d’Stefan Zweig (25 de febrer). Se sumen altres activitats com els Vespres de recerca (22, 23 i 24 de febrer) o les Passejades científiques pel Raval (24, 25 i 26 de febrer).

Com en edicions anteriors, a la programació principal s’afegeix la +Biennal, una agrupació d’activitats que organitzen els equipaments municipals de proximitat, centres culturals i altres institucions o entitats que col·laboren amb la Biennal. L’objectiu és donar visibilitat a altres activitats que no estiguin organitzades per l’Ajuntament, però que també apropin el coneixement científic a la ciutadania.

Podeu descobrir tot el programa de la Biennal Ciutat i Ciència en aquesta pàgina.

Data de publicació: Dijous, 09 Febrer 2023
  • Comparteix