Tornar

El dibuix del cartell que anuncia la fira mostra un porc de Sant Antoni traient el cap per sobre de l'antic edifici del Gran Price

Torna a Sant Antoni la fira discogràfica 'Gran Price Vinyl Fest'

El barri de Sant Antoni acull el cap de setmana del 15 i el 16 de juny la segona edició del Gran Price Vinyl Fest, una fira discogràfica amb actuacions i animacions que se celebra a l'espai Calàbria 66.

Organitza la trobada Discos Redondos, un web dedicat a la venda de vinils de tota mena (des de música africana a jazz experimental, passant per artistes independents) que amb aquesta iniciativa no ret homenatge només a l'esperit col·leccionista que aporta al barri el Mercat de Sant Antoni, sinó que recorda també una sala d'espectacles que va ser tot un mite en la història del barri, el Gran Price. Ha creat el cartell d'enguany (a la imatge), amb un porc de Sant Antoni gegant que treu el cap per sobre l'antic Gran Price, un il·lustrador i creador de portades de disc del barri, Jordi Gramunt, de nom artístic Leggo.

El Gran Price Vinyl Fest se celebra pocs dies abans que, el 21 de juny, es commemori la Diada Internacional de la Música i s'organitza per segon any, després de l'èxit de al primera edició. Qui s'acosti pel local del número 66 del carrer de Calàbria on se celebra la fira trobarà expositors amb vinils vinguts de tota Catalunya, però també de França i Itàlia.

Passegeu-vos entre els expositors i segur que trobareu alguna petita o gran joia per endur-vos a casa. De tota manera, a més dels vinils que trobareu a la fira, podreu gaudir d'un seguit d'actuacions musicals i activitats que formen part de la trobada i que van d'actuacions en directe a competicions de DJs.

D'entrada, la fira acollirà la presentació d'Absenta, el nou disc del Marco Boi Trio, una formació de jazz de Barcelona que interpretarà els temes més nous el divendres, 14 de juny, a les 22 h a l'Absenta, un local de la plaça del Pes de la Palla que és l'escenari de música en viu més proper a la ubicació original del Gran Price. Amb el Marco Boi Trio completarà la nit una sessió del DJ especialitzat en jazz i sons caribenys Ishmael Sustraivibez.

A més, el dissabte, 15 de juny, a la nit, hi haurà també una sessió de funk, jazz, i soul, a càrrec de DJ Nutria, DJ Enzo i del productor francés, DJ Aladin a l'Audiophile Cafè (Mallorca, 196).

Però una de les apostes més originals del Gran Price Vinyl Fest se celebra dins del local que acull la fira. És el DJ’s vs Dealers!, una competició de selectors durant la qual vuit DJs de la ciutat seran assignats cadascun a una parada de vinils d'un estil que no té a veure amb el que més dominen. I tots hauran de muntar una sessió amb el material que tinguin a mà i que no sempre coneixeran bé...

Tot, per mantenir viu el record d'una sala de boxa i varietats extremament popular que va ser inaugurada els anys 20 del segle passat i que, al final de la seva vida activa (va tancar el 1973) va acollir les presentacions dels primers discs de rock progressiu que es van escoltar a casa nostra.

Si voleu recordar el Gran Price mentre passeu una bona estona remenant vinils, no us perdeu el Gran Price Vinyl Fest però, abans de venir, consulteu el Facebook de l'esdeveniment. 

Data de publicació: Divendres, 07 Juny 2019
  • Comparteix