Tornar

Obra de l'artista Mari Ito, hi ha diverses flors de diferents textures i estampats agrupades totes juntes.

Tot de flors, a la Casa Vicens

Una exposició col·lectiva amb vint-i-quatre artistes contemporanis sobre la temàtica floral.

La Casa Vicens acull la mostra temporal Després de la boira, primeres flors. Orient i els orientalismes, del modernisme a la modernitat, un projecte expositiu amb col·laboració amb la Casa Àsia, comissariada per Menene Gras Balaguer. L’exposició aplega l’obra de vint-i-quatre artistes contemporanis espanyols, llatinoamericans i asiàtics que mostren la seva mirada sobre la representació floral. 

L’exposició es pot visitar a la Casa Vicens, la primera casa d’Antoni Gaudí, construïda entre 1883 i 1885, un espai declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005. Aquest indret és l’escenari idoni per acollir la mostra, ja que afavoreix el diàleg entre l’arquitectura modernista de l’edifici, característica per l’ornamentació floral, i les obres dels artistes contemporanis d’àmbit nacional i internacional. 

Després de la boira, primeres flors agrupa les produccions artístiques de diversos artistes que manifesten diferents visions sobre la representació floral, una temàtica que al llarg de la història ha estat motiu d’inspiració per crear obres d’art. Dins de la mostra podreu descobrir una varietat d’obres amb relació a les diferents disciplines artístiques com el dibuix, la pintura, la fotografia, el vídeo i la instal·lació. A més, s’hi explora el vincle entre l’orientalisme del modernisme i la globalització de l’art en l’actualitat. 

Pel que fa als vint-i-quatre artistes que exposen hi ha les fotografies de Joan Fontcuberta, Nicolás Combarro, Linarejos Moreno, Paula Anta, Ana Ance, Jean Marie del Moral, Yasumasa Morimura, Nobuyoshi Araki, Wawi Navarroza i Cecilia Paredes; les pintures de Javier Garcerá, Teresa Esteban, Pablo Marchante, Takashi Murakami, Luo Min; els dibuixos Manuel V. Alonso; les instal·lacions d’Antoni Muntadas i Alberto Baraya; els vídeos de Marina Nuñez, Azuma Makoto, Han Sungpil i Lee Lee Nam; la videoinstal·lació de Marisa González i la instal·lació pictòrica de Mari Ito. 

L’entrada a la Casa Vicens inclou la visita a l’exposició temporal i podreu visitar-la fins al 7 de gener, de 2024 de dilluns a diumenge de 9.30 h a 16.30 h. El preu de l’entrada general és de 18 € i reduïda de 16 €. Podeu comprar les entrades a la pàgina web de la Casa Vicens

 

Data de publicació: Dimecres, 02 Agost 2023
  • Comparteix