Tornar

Imatge d'un maniquí cyborg

El transhumanisme sota la lupa

Dues trobades de debat sobre les conseqüències de transformar la condició humana mitjançant la tecnologia.

Des de ben antic, idees com la immortalitat, l’eternitat i la perfecció han format part de l’imaginari humà. Tant és així que aquests conceptes han estat en múltiples ocasions objecte de la literatura, la música i les arts plàstiques. El corrent ideològic anomenat transhumanisme contempla precisament aquest perfeccionament de les capacitats de l’ésser humà en els seus vessants tant físic com intel·lectual per mitjà de la tecnologia. Un corrent que aposta per un futur hipotètic que planteja tota una sèrie d’implicacions, algunes de les quals s’analitzaran en les dues taules rodones del cicle El transhumanisme sota la lupa que acull el Palau Macaya.

La primera de les sessions, el dijous 22 de febrer, se centrarà en la longevitat indefinida de l’ésser humà que postula el transhumanisme. Serà possible algun dia viure eternament? Com aquest fet podria impactar a les societats del futur? D’aquests temes en parlaran Maria Blasco, directora del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas, i Margarita Bofarull, presidenta del Instituto Borja de Bioética.

Unes setmanes després, el 15 de març, el filòsof i escriptor José Antonio Marina abordarà el tema de la felicitat i el posarà en relació amb el perfeccionament de l’espècie humana. Des del punt de vista del transhumanisme, felicitat i millora de les persones van de la mà, però fins a quin punt aquest vincle és realista?

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 14 Febrer 2018
  • Comparteix