Tornar

Imatge parcial del cartell del cicle 'Trencadís Literari'

Les novel·les distòpiques centren la sisena edició del 'Trencadís Literari'

El cicle es podrà seguir en línia i hi participaran Salvador Macip, Pablo Martín Sánchez, Carme Torras, Jaume C. Pons Alorda i Francesc Miralles.

Amb tot el que ha passat en el darrer any, sembla que hi ha un interès creixent per les ficcions que presenten escenaris distòpics. El cicle Trencadís Literari, que organitza el Museu Etnològic i de Cultures del Món i que vincula antropologia i literatura, no ha volgut deixar passar aquesta moda i dedicarà la seva sisena edició, completament virtual, a les novel·les de mons distòpics. No en va, el cicle va patir plenament els efectes de la pandèmia i del confinament domiciliari en la darrera edició: només se'n va poder fer "físicament" la primera sessió; les altres es van haver d'ajornar fins que es van acabar fent en línia.

El periodista i escriptor Martí Gironell n'és, una vegada més, el presentador. Les conferències començaran el 4 de març amb Salvador Macip, que centrarà la seva intervenció en la novel·la Fills de la Setena Onada, sobre la manipulació genètica. El 18 del mateix mes serà el torn de Pablo Martín Sánchez, que tractarà sobre la seva ficció Diario de un cabezota: (Reus, 2066). A la tercera sessió, l'escriptora i doctora en Informàtica Carme Torras parlarà del seu llibre Enxarxats, una història inquietant sobre les possibilitats d'Internet. Serà el darrer dia de març. El 14 d'abril protagonitzarà l'acte Jaume C. Pons Alorda amb el seu text Ciutat de Mal. Tancarà el cicle Francesc Miralles amb La biblioteca de la luna, una novel·la sobre el futur de la humanitat en una colònia espacial.

Totes les sessions començaran a les 19 h i es transmetran a la pàgina de Facebook del Museu. No cal reservar ni apuntar-s'hi.

Trobareu més informació aquí.

Data de publicació: Dilluns, 01 març 2021
  • Comparteix