Tornar

El cartell que anuncia l'edició d'enguany mostra una forma abstracta de tons blavosos i vermellosos

Una trentena d'exposicions per descobrir l'art emergent

Nova edició del Festival d'Art Emergent Art Nou.

Quant de temps fa que no heu descobert un artista? Segur que el món de les galeries té moltes sorpreses per a vosaltres i moltes les podreu descobrir en una nova edició, la que fa onze, del festival Art Nou, que precisament està dedicat a posar en contacte els nous creadors i creadores amb el seu públic. Teniu una trentena de cites amb l'art més nou entre el 30 de juny i el 3 de setembre.

Organitza la proposta Art Barcelona, una associació de galeries de la ciutat que aplega prop de quaranta espais d'art dedicats a difondre i promoure el col·leccionisme d'art contemporani. Amb aquesta intenció, van crear Art Nou, un festival d’art emergent amb exposicions a Barcelona i a l’Hospitalet de Llobregat. Els protagonistes són joves creadors i creadores que ens presenten maneres noves i emergents de fer en el camp de l’art. La cita inclou exposicions, però també activitats paral·leles, com ara tallers o visites guiades a galeries i a tallers d'artistes joves.

Espais d'art i centres de producció artística independent, entre els quals La Escocesa, La Cera 13, House of Chappaz, Hangar, Homesession, Chiquita Room, Bombon projects, Espronceda, el Santa Mònica o Lab 36, acullen exposicions com La voltereta, de Mar Reykjavik (Àngels Barcelona), una pel·lícula formada per nou actes i una escultura circular feta de varetes de fusta; Destierro (Galeria Joan Prats), amb la qual l'artista Daniel de la Barra reflexiona sobre la representació del paisatge des de la visió romàntica; Recreative Room (House of Chappaz) on Octavi Serra converteix en entreteniment grans problemes de la Humanitat; o Estructura Radicular, d'Alicia Gimeno (Lab 36), que fa servir les arrels d'un arbre per parlar-nos sobre el concepte de comunitat.

Teniu mostres per a tot l'estiu, però no només podeu recórrer espais d'art en solitari, sinó que també podreu afegir-vos a tours i visites guiades i comentades a les diverses mostres, assistir a concerts (el 30 de juny, dia en què s'inauguren les exposicions), participar en xerrades, assistir a trobades de lectura i debat o veure performances com Yo escucho, tú me alimentas que, el 28 de juliol, protagonitzen Liliana Díaz i Lynn Marie Kirby a Chiquita Room.

Si voleu descobrir un o una artista, o unes quantes, no us perdeu les exposicions ni les activitats que us estan preparant al festival Art Nou, però abans de venir consulteu al web tota la informació sobre la cita.

Data de publicació: Dijous, 23 Juny 2022
  • Comparteix