Tornar

Fotografia de les façanes dels edificis de la “Illa de la Discòrdia”.

Tres joies emblemàtiques del modernisme català

Cases Singulars organitza visites guiades perquè descobriu la història de les façanes de la Casa Lleó i Morera, la Casa Amatller i la Casa Batlló. 

Si passegeu per Barcelona i pareu atenció, observareu edificis de gran valor artístic i, sobretot, si ho feu pel tram situat a passeig de Gràcia, entre el carrer Consell de Cent i el carrer Aragó, conegut com a “Illa de la Discòrdia”. Allà s’hi troben tres de les cases modernistes més famoses de la Ciutat Comtal: la Casa Lleó i Morera, obra de Lluís Domènech i Montaner; la Casa Amatller, dissenyada per Josep Puig i Cadafalch; i, finalment, la Casa Batlló, creada per Antoni Gaudí. Si voleu submergir-vos en els detalls d’aquestes façanes, aprofiteu les visites dels diumenges que organitza Cases Singulars. A més, podreu gaudir d’una tassa de xocolata a la Casa Amatller

Aquest conjunt d’edificis modernistes de l’Eixample us permetrà observar les diferències i els contrastos entre les obres de tres dels arquitectes més destacats del modernisme català. El títol “Illa de la Discòrdia” fa al·lusió a la rivalitat dels arquitectes i dels propietaris que competien per obtenir l’edifici més magnífic. El concepte de la "poma", del castellà "Manzana de la Discordia", fa referència a l’episodi de la mitologia grega del casament de Peleu i Tetis i, al mateix temps, a l’illa urbana. A més a més, en aquest conjunt de façanes també s’hi troben dues cases més: la Casa Mulleras, d’Enric Sagnier i la Casa Bonet, de Marcel·lí Coquillat.

Explorareu la història i tots els elements de la façana de la Casa Batlló, construïda entre 1904 i 1906, i coneixereu l’univers simbòlic d’aquesta obra plena de creativitat, inspirada en la natura i en la llegenda de Sant Jordi; la Casa Lleó i Morera, reformada l’any 1905, representa una façana rica en decoració amb inspiració naturalista, en què podreu observar les figures femenines d’Eusebi Arnau; i, la Casa Amatller, construïda entre 1898 i 1900, té una façana amb una forma emblemàtica plena de simbolisme i edificis decoratius. 

Aprofiteu l’ocasió per descobrir detalls que segurament us han passat per alt o bé desconeixeu sobre les façanes de les tres cases icòniques que s’hi troben a l’espai de l'“Illa de la Discòrdia”. A més a més, no oblideu que podreu gaudir d’una tassa de xocolata a la Casa Amatller. Els horaris de les visites guiades són a les 10 h en anglès; a les 11 h en castellà; i a les 12 h en català. El preu de l’entrada general és de 15 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de Cases Singulars

Data de publicació: Divendres, 15 març 2024
  • Comparteix