Tornar

projecte de realitat virtual INMINEXO, de Kònic Lab.

Un febrer amb tres sessions de la mostra 'Feedback'

 Seran les tres darreres sessions de la primera edició d’aquesta mostra.

Els dies 3, 12 i 24 de febrer teniu cites a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació amb el “Feedback”, la mostra en què els espectadors gaudeixen en primícia del fragment d’un nou espectacle que estan preparant creadors residents a la Fabra i, al mateix temps, poden aportar les seves opinions i impressions. Seran les tres darreres sessions de la primera edició d’aquesta mostra.

Divendres 3 pujaran a l’escenari Kònic Lab i Joana Dark. Els primers faran una presentació performativa sonovisual del seu projecte de realitat virtual titulat INMINEXO. Es tracta d’un videojoc en un entorn digital 3D i interactiu, que permet al públic obtenir la sensació immersiva a través de la navegació virtual, des d’una experiència conduïda a temps real per les persones actuants i/o audiència (quan es presenta com a projecte escènic), o bé per una o dues persones de l’audiència (quan es presenta com a projecte expositiu). Pel que fa a Joana Dark, presentarà La Lireta, projecte musical que neix amb la intenció de transportar al moment actual aquelles cançons que varen deixar constància del costumbrisme i les tradicions del segle passat. La vetllada començarà a les 19 h, i moderarà el col·loqui Manuel Pérez, crític d’El Periódico de Catalunya i director de la revista Entreacte.

Diumenge 12 de febrer arribarà la primera sessió de “Feedback” dedicada al públic familiar. S’hi podrà veure, a partir de les 12 h del migdia, l’espectacle de circ d’Oriol Borràs Proxima Centauri, peça que s’estructura segons les fases de la vida d’una estrella i que té entre els seus objectius cercar nous llenguatges circenses a través del concepte d’obstacle. I també el documental escènic multidisciplinari adreçat a infants Indestructibles, que recull fragments de vida de nens i nenes del continent africà. Martí Figueres, de Núvol, serà l’encarregat de presentar l’acte i moderar el debat.

La darrera sessió, la del 24 de febrer a les 19 h, tindrà com a creadors participants Som Noise (circ) i Chuso Ordi (audiovisual i música). A través d’un llenguatge de cos i so, Som Noise convida en l’espectacle Breach a un espai d’ambigüitat entre el plaer i el dolor, l’erotisme i la violència i la submissió i l’empoderament per arribar a un diàleg sobre els casos de violència sexual i el sistema de violències masclistes. Ordi projectarà la seva pel·lícula experimental Autopista Yphsis, realitzada amb dibuixos en moviment, incidint, modificant i manipulant fotograma a fotograma més d’un centenar de metres de pel·lícula de polièster transparent. Un treball cinematogràfic analògic i sense càmera, on la narració figurativa està en constant diàleg amb l’experimentació i exploració de les textures lumíniques que garanteix el dispositiu per la qual ha estat pensada: el projector de 16mm. Presentarà i moderarà Rosa Díaz, de l’Agència EFE.

Totes les sessions són d’accés lliure.

Data de publicació: Dimecres, 25 Gener 2023
  • Comparteix