Tornar

Una de les imatges de l'exposició mostra un full de calendari ple d'anotacions referides a la guerra

Tretze artistes ucraïnesos parlen de la guerra amb el llenguatge de l'art

Com veuen la guerra d'Ucraïna els i les joves artistes que la pateixen? Ho sabreu visitant l'exposició Punt en el temps. Monòleg.

L'espai d'art de l'avinguda de la Diagonal Imaginart Gallery ha lligat en la seva última exposició l'art i l'actualitat periodística, proposant a un grup de tretze artistes ucraïnesos que mostrin les obres que han creat durant el conflicte bèl·lic que enfronta Rússia i el seu país. La mostra es pot veure fins al 26 d'agost.

L'artista i curadora ucraïnesa Aglaya Nogina ha fet de comissaria d'una mostra que aplega obres com la de la imatge (un fragment), que han estat creades a partir del moment en què les tropes russes van entrar a Ucraïna o que estan clarament influenciades pel clima que es viu al país.

Obres dels i de les artistes Anastasia Leliuk, Lada Verbina, Sofiia Golubena, Anna Shabaltii, Anzhelika Palyvoda, Maria Soloviova, Anna Vereshchaka, Oleksii Scherbak, Valeriya Vertiy, Jennifer Anorue, Maxim Veteris, Roman Nogin i la mateixa Aglaya Nogina formen part de la mostra. Es podria dir que són una mena de monòlegs visuals que ens parlen sobre la manera en què ha canviat la vida d'aquests creadors i creadores amb l'arribada de les hostilitats.

I és que el conflicte va obligar molts artistes a dispersar-se pel territori ucraïnès i, de vegades, a sortir de les fronteres del país i instal·lar-se en països diversos d'Europa. D'aquí que aquesta mostra constitueixi un retrobament entre uns creadors i creadores que en moltes ocasions ja es coneixien des d'abans que esclatés l'enfrontament.

Si voleu veure la guerra d'Ucraïna amb els ulls dels i de les joves artistes del país, no us perdeu Punt en el temps. Monòleg, però abans consulteu la informació al respecte al web d'Imaginart Gallery.

Data de publicació: Divendres, 05 Agost 2022
  • Comparteix