Tornar

Un gat davant d'una pantalla d'ordinador en una de les obres de Camil Escruela que es poden veure en l'exposició

L'univers espontani i divertit de Camil Escruela, a la Montana Gallery

L'art naïf, el pop art, el còmic i la il·lustració es troben en les creacions gràfiques de l'artista barceloní.

La Montana Gallery, un dels espais de la ciutat més clarament consagrats a l'art urbà, acull aquests dies la mostra The Spray Game, que podrem veure fins al 20 de gener i que ens introdueix en un món de ficció, espontani i sempre divertit, unes obres plenes de color que ens parlen de la Barcelona contemporània.

Qui firma aquestes obres és Camil Escruela, un barceloní nascut el 1990 i especialment conegut, des que va començar a practicar aquest art l'any 2004, per unes obres que de vegades feien referència a temes socials i sovint al·ludien al treball dels mateixos grafiters i grafiteres. Irreverència, estètica urbana i uns codis absolutament contemporanis són marca de fàbrica de l'artista.

A partir de l'any 2011, Escruela es va dedicar amb una intensitat especial a la pintura amb cavallet, però actualment treballa també amb formats digitals i creant escultures tridimensionals. Les obres que produeix, en tot cas, reivindiquen l'estètica naïf, l'art brut, el pop art i, és clar, el còmic i la il·lustració. Les obres de Xavier Mariscal i de Nami, “La Mano”, un grafiter amb base a Barcelona que és un dels més reconeixibles de la ciutat, són una influència declarada de l'artista.

En les obres d'Escruela, sempre espontànies i divertides, trobareu imatges que ens parlen de la Barcelona del nostre temps i que inclouen codis, temàtiques i símbols propis de la cultura de carrer, tan referides al mateix grafiti com a la música, l'art o la tecnologia.

A la Montana Gallery veurem unes creacions, sovint de caràcter oníric, que ens parlen sobre el món i les obsessions dels artistes de grafiti, però també sobre el món de l'inconscient. 

Qui vulgui descobrir l'univers creatiu de Camil Escruela ho podrà fer a la Montana Gallery. Consulteu al web d'aquest espai d'art del carrer del Comerç tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dilluns, 21 novembre 2022
  • Comparteix