Tornar

La nebulosa d'Orió.

L’Univers en imatges

Una exposició de fotografies per observar i descobrir retrats de cossos celestes i els fenòmens del cosmos.

L’Univers és un dels llocs més misteriosos que coneixem. Les seves dimensions desproporcionades fan que la comunitat astrònoma investigui tota mena de successos del seu entorn. Amb això, es descobreixen nous cossos celestes o d’altres formes de matèria i energia de l’espai. Una de les parts més importants d’aquesta recerca és la captació dels descobriments. El Casal de Barri de Can Rectoret, en plena serra de Collserola, acull de l’1 fins al 30 de juny una exposició d’astrofotografia on es presenten un recull d’imatges del cosmos captades per persones apassionades per aquest camp. 

L'astrofotografia és una forma d'expressió artística que va de bracet de la ciència. A partir d’una imatge, obtenim tota mena d’informació i ens ajuda a concebre una mica més la immensitat còsmica. Més enllà de la seva aparença estètica, l'astrofotografia juga un paper important en l'avanç científic. Amb la tecnologia dels equips sofisticats, la comunitat de professionals contribueix a la investigació astronòmica i al descobriment de nous fenòmens. Per tal de conèixer de primera mà la realitat d’aquesta labor, el 2 de juny es durà a terme la conferència La vida secreta dels satèl·lits a càrrec de Judith Ardèvol, al mateix Casal. 

Per altra banda, durant el vespre del mateix dia, tindreu l’oportunitat de participar en una observació astronòmica pública amb diferents telescopis del recinte. I, si teniu sort amb el temporal, veure estrelles, planetes o qualsevol manifest que trobeu en el cosmos. 

Tota la informació i horaris en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 24 maig 2023
  • Comparteix