Tornar

Fotografia de Pilar Aymerich en una manifestacio a Barcelona.

Un viatge per la història de la fotografia moderna a la península Ibèrica

La Fundació Foto Colectania presenta una exposició comissariada per Carles Guerra que podreu veure fins al 2 de juny.

Si us apassiona la fotografia, aprofiteu l’ocasió per visitar El curs dels esdeveniments. Un atles de la col·lecció Foto Colectania en la qual podreu descobrir imatges icòniques i endinsar-vos en una selecció de prop de 160 obres d’autors i autores de la península Ibèrica que formen part de la Col·lecció Foto Colectania. La mostra es va inaugurar el 18 de gener, però encara teniu temps de veure-la fins al 2 de juny. 

La col·lecció reuneix un fons de més de 3.000 fotografies d’autors catalans, espanyols i portuguesos entre les quals n’han fet una selecció per crear un diàleg entre aquestes obres. Es tracta de la col·lecció privada que ofereix la representació més completa de la història de la fotografia durant la segona meitat del segle XX a la península Ibèrica. Les imatges que podreu observar són testimoni d’un doble procés de modernització: el del mitjà fotogràfic i de les societats del sud d’Europa.

Descobrireu imatges emblemàtiques com l’home desfigurat de la fotografia de Xavier Miserachs titulada Carrer Pelai, Barcelona, del 1962, així com el retrat del general Franco fet per Ramon Masats, l’any 1964. Però, també, hi trobareu imatges de moments col·lectius com les manifestacions, processons, ritus i, en general, multituds, que evoquen al caràcter processual i quantitatiu de la fotografia.

L’estructura de la mostra remet a un atles fotogràfic amb les regions i continents, en què les imatges es posen en relació entre elles per crear nous significats i lectures. La mostra s’organitza temàticament en 24 seqüències agrupades en 8 blocs de manera que el desplegament de la selecció recrea una dialèctica entre imatge única i un desenvolupament alternatiu dels esdeveniments. Les seqüències proposen una lectura horitzontal i, d’altra banda, els blocs, una de vertical. 

L’exposició recull l’obra de 32 autors, entre els quals trobareu clàssics com Leopoldo Pomés, Xavier Miserachs, Ramon Masats o Francisco Gómez; fotògrafs de la generació posterior com Pilar Aymerich (autora de la imatge), Manel Armengol, Cristina Garcia Rodero o Manolo Laguillo; fins a generacions més recents amb Laia Abril, Cristina de Middel o Txema Salvans.

Si voleu capbussar-vos en aquestes fotografies que relaten una època, no dubteu a visitar l’exposició El curs dels esdeveniments. Un atles de la col·lecció Foto Colectania. Podreu anar-hi fins al 2 de juny, de dimecres a dissabte, d’11 h a 14.30 h i 16 h a 20 h i els diumenges, d’11 h a 15 h. El preu de l’entrada general és de 5 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho a la pàgina web de la Fundació Foto Colectania

 

Data de publicació: Dimecres, 31 Gener 2024
  • Comparteix