Tornar

Imatge promocional de l'exposició en línia Rutes del desig, de La Virreina Centre de la Imatge

‘Rutes del desig’, en línia

La Virreina Centre de la Imatge impulsa una nova exposició virtual que forma part del Projecte Arxipèlag de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

Fins al 27 de novembre es pot veure l’exposició virtual Rutes del desig. Carta de navegació per l’Arxipèlag a la pàgina web de La Virreina Centre de la Imatge. Comissariada per Cloe Masotta i la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, la mostra en línia està formada per disset vídeos que formen part del Projecte Arxipèlag i que Masotta ha reorganitzat per oferir un nou recorregut per cinc illes que teixeixen genealogies des del plaer, el gaudi i la creativitat.

Així, a l’ínsula Espigoladores d’imatges hi ha les peces Diario de rodaje: Carta a Agnès Varda (2017), de Marina Siero; Lucía (2017), de María Romero; Sense títol (2017), de Marga Almirall; Fanny (2017), de Carolina Astudillo, i Pepita Frame a Frame (2019), de Maria Pagès.

Les edats de la pell ofereix una mirada sobre el cos femení allunyada de la fetitxització de la mirada masculina, amb les creacions Esa cosa incontrolable que es el tiempo (2017), de Raquel Marques; Recol·lectant (2017), de Cristina Mora Cobos, i Bec l’aigua de Margaret Tait (2017), de Salut Baldirà Martí.

Jugar, cantar, ballar celebra la vida i l’art per sacsejar les estructures establertes amb  les obres Carta a la Mía de “Fish tank” (2020), d’Eva Ortega PuigFlanêuse (2019), de Laura Ginès, i A fairy film in shadow show (2017), de Martina Rogers.

L’illa Acariciar el paisatge aplega Angel Storm Path (2018), de Paulina Quiroz Navarro, Allison Figueroa Rojas i Elda Isavelina Ortiz Rivas, i Sense títol (2017), de Diana Toucedo.

Finalment, Metamorfosi-transfiguració reuneix propostes centrades en l’experimentació amb les potencialitats plàstiques i matèriques de la imatge analògica i digital, com Fata Morgana (2019), d’Anne Murray; Adhêrencies (2017), de Francesca Llopis, i A dream (2020), de María Paton Martínez.

L’exposició en línia Rutes del desig. Carta de navegació per l’Arxipèlag és un homenatge a les dones cineastes que totes aquestes creadores han realitzat des de la primera edició del Projecte Arxipèlag, l’any 2017, i que ha anat creixent al llarg dels anys per subvertir els dictats de l’acadèmia i les narracions androcèntriques de la història del cinema. Tot plegat configura un nou mapa que obre la porta a pensar que hi ha tantes històries del cinema com siguem capaces d’imaginar i cartografiar.

Data de publicació: Dimarts, 24 maig 2022
  • Comparteix