Tornar

Ruben Ramos Nogueira al piano. Imatge d’Andres Duque.

El virtuosisme, la cultura de l’esforç i Chopin

De l’11 al 14 d’abril, l’Antic Teatre presenta la performance Patada a seguir, a càrrec de Rubén Ramos Nogueira i Antoine Forgeron.

Per què fascina el virtuosisme? Aquesta qüestió pren protagonisme en la creació de Rubén Ramos Nogueira (a la imatge d’Andrés Duque), en què també s’explora la temàtica de la cultura de l’esforç. L’espectacle parteix del primer dels Estudis de Frédéric Chopin i, si voleu endinsar-vos en aquesta creació, el teatre de Ciutat Vella presenta durant quatre dies Patada a seguir, una obra que disposa de la col·laboració d’Antoine Forgeron en la il·luminació i el disseny escènic en vídeo. 

Hi ha aspectes que només s’assoleixen amb la cultura de l’esforç, però aquesta sovint està reservada per a una minoria, ja que la meritocràcia resulta ser un engany. Chopin va ser un compositor que va revolucionar la tècnica pianística i per a alguns és un veritable exponent del virtuosisme. Però algunes de les seves composicions són exemples sorprenents de disseny de meravelloses estructures arquitectòniques. Intentar desvetllar la misteriosa bellesa que s’amaga darrere les seves obres, mitjançant elements immaterials com el so o la llum, podria semblar massa pretensiós. No obstant això, Ramos Nogueira i Forgeron jugaran amb l’Estudi per a piano Op. 10 n. 1 del compositor, conscients de la possibilitat de perdre el partit.

Aquesta performance és dirigida i interpretada per Rubén Ramos Nogueira, un artista versàtil que es mou entre les arts en viu, l’escriptura i la música. La il·luminació i els efectes visuals són a càrrec d’Antoine Forgeron, qui col·labora amb Ramos Nogueira en aquest i altres projectes com Can 60, en col·laboració amb Aris Spentsas, o la trilogia Amateur. Han actuat conjuntament en espais com Espai nyamnyam, Antic Teatre, Festival TNT, Festival Sâlmon, Teatros del Canal, Arts Santa Mònica, Estruch de Sabadell, Teatro Pradillo, Box Levante o Teatro Ensalle.

Si teniu curiositat d’explorar l’espectacle Patada a seguir, no us perdeu les funcions que es duran a terme de l’11 al 14 d’abril, a les 20 h. El 12 d’abril, es durà terme una postfunció amb Maitane Beaumont, autora de llibres de divulgació sobre música clàssica que ha publicat recentment Una idea de felicidad. Momentos fulgurantes de la música del siglo XX. El preu de l’entrada és de 14,55 € en línia i 16 € a taquilla. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de l’Antic Teatre.

Data de publicació: Dijous, 11 Abril 2024
  • Comparteix