Tornar

El Born CCM

Descobrir els secrets de la construcció a la Barcelona moderna

Cada diumenge del mes de juny hi ha una visita guiada pel Born per descobrir el conjunt arqueològic.

 

Si encara no heu visitat mai el Born Centre de Cultura i Memòria o ho heu fet però us han quedat històries per descobrir, ara teniu l'oportunitat de fer una visita guiada i de franc! I és que aquest equipament ofereix cada diumenge del mes de juny el que anomena una “visita exprés”, és a dir, una visita guiada, amb un grup reduït de persones i amb una durada de 30 minuts. Cada mes es dedica a un aspecte concret de la història del 1700 i en aquest cas tindrem l’oportunitat de descobrir L’art de construir Barcelona, és a dir, algunes de les innovacions constructives pròpies del segle XVIII, com balcons, guarda-robes o escales de veïns, que encara avui podem veure si passegem per la ciutat. Les visites exprés són un tast dels continguts que ofereix El Born CCM en les visites comentades de la programació regular.

I és que construir Barcelona ha tingut –i té–, també, la seva part artística. Durant la visita es posa en valor “la destresa dels picapedrers i dels mestres de cases que van contribuir a erigir una ciutat feta amb pedra de Montjuïc”. La bellesa esculpida que podem trobar a les façanes de la ciutat serveix, també, per resseguir la vida, els gustos, les anècdotes i el gust de la gent del 1700. 

La visita és gratuïta i en català. El punt de trobada és a les 17.30 h a les taquilles d’El Born. Si sou un grup de més de 10 persones i us interessa fer una visita comentada d’una temàtica concreta, no dubteu a demanar informació i contactar amb el Servei de Reserves: reserveselbornccm@eicub.net o al telèfon 93 256 68 50 (de dilluns a divendres de 9.30 a 19 h).

 

Data de publicació: Dilluns, 29 maig 2023
  • Comparteix