Tornar

Finca Pedro i Pons

Una joia al peu de Collserola: la finca Pedro i Pons

Aquest edifici amb segles d’història, actualment patrimoni de la Universitat de Barcelona, és un tresor i es pot visitar un cop al mes

La finca Pedro i Pons, que està al peu de la muntanya del Tibidabo, molt a prop de l’estació de Peu del Funicular –i, perquè et situïs en el mapa, al final de la Via Augusta, allà on el districte de Sarrià deixa de ser obra construïda i passa a ser natura–, és un tresor desconegut del patrimoni arquitectònic de la ciutat. És una casa antiga, amb esgrafiats del segle XVIII i una planta del mateix segle, que va ser durant bona part dels segles XIX i XX propietat de la família del doctor Agustí Pedro i Pons. Actualment, la finca és propietat de la Universitat de Barcelona i conté una col·lecció d’art que ens permet comprendre com vivia i amb quina mena d’objectes es consolava la classe alta barcelonina en dècades passades. Tot i que és un edifici tancat al públic i dedicat a tasques universitàries, un cop al mes s’obren les seves portes per rebre visites. I val molt la pena planificar-hi un recorregut per les seves habitacions.

Les visites són el tercer dijous de cada mes. Les properes dates confirmades són el 19 d’abril i el 24 de maig, a les 11.00 hores, i també el 14 de juny a les 17.00 hores. La durada aproximada de cada itinerari és d'una hora i per a grups màxims de 30 persones, així que cal que demanis torn amb antelació i respectant l’ordre d’inscripció. Cal reserva prèvia, trucant al telèfon 93 403 90 57, o escrivint al correu gaip@ub.edu.

Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 16 Abril 2018
  • Comparteix