Tornar

Una de les vitrines de l'exposició permanent del Museu d'Història de Catalunya

Viatge a través dels segles

El Museu d'Història de Catalunya organitza visites guiades tots els diumenges i festius a la mostra permanent La memòria d'un país.

De la prehistòria fins al moment actual, el Museu d'Història de Catalunya fa un recorregut en la seva exposició permanent —titulada La memòria d'un país— pels principals esdeveniments i personatges d'aquest territori que des de fa segles es coneix amb el nom de Catalunya. Es tracta d'una mostra amb molts elements interactius i escenografies, apta per a totes les edats, però que potser encara gaudireu més si la feu en companyia d'un o una guia. Sapigueu que tots els diumenges i festius, excepte el primer diumenge de cada mes, hi ha una visita guiada al punt del migdia, d'una hora i mitja de durada i sense cost addicional al del preu de l'entrada. Té per nom Catalunya, un viatge en el temps, i la persona que guia la fa amena i explicant algunes anècdotes i curiositats històriques.

L'exposició permanent, i, és clar, també la corresponent visita guiada, són ideals tant per als amants de la història i que en llegeixen llibres com per a aquells que potser no en són tan apassionats, però volen refrescar la memòria d'algunes coses que potser varen estudiar ja fa alguns anys, o també per als qui desconeguin la història de Catalunya i s'hi vulguin acostar d'una manera ràpida i entenedora. La memòria d'un país es presenta cronològicament a través dels següents àmbits: Les arrels (de la prehistòria al segle VIII), El naixement d'una nació (del segle VIII al segle XIII), La mar nostra (del segle XIII al segle XVI), A la perifèria de l'Imperi (del segle XVI al segle XVIII), Vapor i nació (segles XVIII i XIX), Els anys elèctrics (del 1900 al 1939), Desfeta i represa (del 1940 al 1980), i Retrat de la Catalunya contemporània (des de la Transició fins als nostres dies).

Més informació i entrades, aquí.

Data de publicació: Dilluns, 25 juliol 2022
  • Comparteix