Tornar

Un dels espais de l'Habitatge 1/11

Voleu saber què s'amaga darrere la porta de l'Habitatge 1/11 de la Casa Bloc?

El Museu del Disseny de Barcelona organitza visites guiades a un pis d'un dels edificis més simbòlics de l'arquitectura racionalista.

Cada dissabte a les 11 h teniu l'oportunitat d'entrar al Pis-Museu de la Casa Bloc, també anomenat Habitatge 1/11. Situat al barri de Sant Andreu, més concretament al carrer de l'Almirall Pròixida cantonada amb el passeig de Torras i Bages, el pis forma part d'un edifici considerat símbol de l'arquitectura racionalista de Barcelona. S’ha restaurat per retornar-li l’aspecte original i, al mateix temps, mostrar la innovació que la Casa Bloc va suposar en el seu temps —la primera pedra es va posar l'any 1933. Les visites guiades a l'habitatge les organitza el Museu del Disseny de Barcelona, i cal comprar l'entrada amb antelació.

La Casa Bloc té la signatura dels arquitectes Josep Lluís Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana. Es va construir amb l'ideari del GATCPAC (Grup d'Artistes i Tècnics Catalans pel Progrés de l'Arquitectura Contemporània). El va impulsar la Generalitat de Catalunya en temps de la Segona República amb la finalitat d'allotjar-hi els obrers més necessitats, perquè visquessin en un edifici amb una arquitectura de qualitat, adequada als nous temps i a les necessitats bàsiques de les persones. L'habitatge que es pot visitar és un dúplex de 60 metres quadrats, amb una distribució interna molt senzilla i que diferencia clarament la part de dia de la de nit.

La visita guiada té una durada aproximada d'una hora i mitja. Per a més informació, cliqueu aquí.

Data de publicació: Dimecres, 24 març 2021
  • Comparteix