Tornar

Una visita guiada al Teatre Lliure de Montjuïc

El Lliure, entre bambolines

Un dissabte al mes es fan visites guiades al que va ser Palau de l'Agricultura de l'Exposició Universal del 1929 i actual equipament teatral dissenyat per Fabià Puigserver.

D'estil noucentista tardà amb cert aire de Renaixement florentí, el que va ser el Palau de l'Agricultura durant l'Exposició Universal de Barcelona del 1929 és avui, i des de fa dues dècades, un lloc on es respira teatre. Després de la seva època com a Mercat de la Flor de Barcelona (1962-1984), el 22 de novembre de 2001 passava a ser la seu a Montjuïc del Teatre Lliure, amb disseny de l'escenògraf, figurinista, actor, director teatral i activista Fabià Puigserver. Si sou habituals espectadors o espectadores de teatre a Barcelona, és probable que conegueu les seves sales, però... heu entrat mai als camerinos? Heu pujat a l'escenari? I a la terrassa? Des del Teatre Lliure s'ofereix la possibilitat, un dissabte al mes, de conèixer a fons els més de 15.000 m2 dels dos blocs que conformen la construcció. En companyia d'un guia, coneixereu la història de l'edifici i la del Teatre Lliure, i sobretot accedireu a molts espais que en el dia a dia estan tancats al públic general.

Un dels aspectes que potser sorprèn més de la visita és descobrir l'avançada tecnologia que permet adaptar l'espai a les necessitats de cada espectacle. Puigserver va dedicar molts anys a pensar-la, influenciat pel que havia après a Polònia, i va importar un sistema anomenat Spiralift des del Canadà que permet modificar completament la disposició dels espectadors respecte de l'escenari en cada muntatge. I ja que parlem de l'escenògraf, les persones participants en aquestes visites també sabran per què el camerino de la Sala Fabià Puigserver s'anomena Sala Miralls. L'activitat inclou així mateix baixar al fossat i veure l'escenari i la platea des de ben amunt.

Trobareu més informació aquí.

Data de publicació: Dijous, 01 Desembre 2022
  • Comparteix