Tornar

Una làmpada de la Torre Bellesguard

Immersió en la història i els secrets de Bellesguard

Tots els dissabtes i diumenges s'organitzen visites guiades a la que és considerada una de les obres més complexes de Gaudí.

La Casa Figueras o Torre Bellesguard es troba al número 20 del c. de Bellesguard, a Sarrià - Sant Gervasi. És una obra del genial arquitecte Antoni Gaudí i, com totes les seves construccions, mereix una visita. Us recomanem que us apunteu a les visites guiades que es fan cada cap de setmana, tant dissabte com diumenge, i a més en tres idiomes diferents, català, castellà i anglès, si bé també teniu l'opció de fer la visita amb el suport d'una audioguia i, si sou un grup, de demanar-ne una a mida.

Durant el recorregut podreu descobrir tots els racons, tant de la part exterior com de l'interior, d'aquesta casa pairal, així com també alguns secrets que amaga i la seva història. I és que si bé l'obra pensada per Gaudí es va aixecar entre el 1900 i el 1909, aquest lloc al peu de la serra de Collserola té una llarga història al darrera. En l'època medieval hi havia un castell fet construir per Martí I l'Humà, el que va ser l'últim rei d'Aragó pertanyent al Casal de Barcelona. Ja aleshores va rebre el nom de Bellesguard. De l'antic castell, en quedaven restes de la muralla i dues torres semienderrocades, que l'arquitecte modernista va integrar en la nova casa. De fet, Gaudí va dissenyar el conjunt inspirant-se en les formes dels castells medievals i en l'arquitectura gòtica, si bé amb un fort component personal. En la visita a l'edifici, catalogat com a Bé d'Interès Cultural d'ençà del 1969, sabreu també quins han estat els seus propietaris, i coneixereu el simbolisme que, com no pot ser d'altra manera tractant-se de Gaudí, s'amaga en cada forma i en cada peça.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 25 juliol 2022
  • Comparteix