Tornar

L'actor protagonista, vestit amb un abric i una gran perruca de l'època de Voltaire i amb un micro a la mà en un moment de la funció

Un Voltaire irreverent a La Badabadoc

Un jove dramaturg rellegeix el Càndid, de Voltaire, i ens parla sobre el fals optimisme i sobre el món en el qual viu la generació del mil·lenni.

La sala La Badabadoc acull des del 28 d'abril fins al 23 de maig les representacions de Càndid o l'optimisme, un muntatge teatral del dramaturg Miquel Mas Fiol que pren com a punt de partida l'obra de Voltaire, però que en fa una relectura que ens parla del món dels nostres dies. 

Nascut a Mallorca el 1996, Miquel Mas Fiol és un director i dramaturg format a Barcelona, entre l’Obrador de la Sala Beckett i l’Institut del Teatre, on ha estudiat direcció i dramatúrgia. Creador de la companyia Ovnipresents, ha escrit peces teatrals com Primavera de bèsties, guanyadora del Premi Mediterrani de Teatre Pare Colom 2020.

Ara, porta a La Badabadoc un espectacle de creació que interpreta en solitari l'actor Lluís Oliver. Té en la mirada irreverent que l'autor projecta sobre el text de Voltaire i, en general, sobre el nostre món, un dels ingredients principals. Aquí potser escoltareu expressions com "ho tenim a tocar" o "tot anirà bé", mostres d'un optimisme forçat que pinta de color rosa la realitat. Però, és la realitat d'aquest color que ens imposa el filtre de la societat o aquest fals optimisme no és més que una excusa per no haver d'acceptar que el món no és precisament un lloc meravellós?

Us en parla un espectacle que ens adverteix sobre la fatiga de la generació del mil·lenni, critica obertament l'optimisme injustificat i ens fa veure fins a quin punt resulta perversa una societat en la qual l'entreteniment és l'objectiu últim i ser feliç no és una possibilitat sinó, gairebé, una obligació.

Pareu atenció a la proposta, una experiència de col·laboració entre La Badabadoc i l'Institut del Teatre de Barcelona, ja que, entre altres, té l'assessorament dramatúrgic d'Helena Tornero, l'assessorament artístic de Ricard Gázquez i Marc Chornet i l'assessorament en l'espai de Pep Durán, tots ells grans noms de la dramatúrgia, la direcció i l'escenografia. 

Si voleu veure com Miquel Mas Fiol rellegeix en clau actual i desvergonyida Càndid o l'optimisme, veniu a La Badabadoc, però abans consulteu tota la informació sobre les representacions al web de la sala.

Data de publicació: Dimarts, 26 Abril 2022
  • Comparteix