Tornar

Un assaig recent de la Orquestra de la Universitat de Barcelona
El Cor UB en un concert

El Cicle de Música a la Universitat arrenca celebrant els 150 anys de l'Edifici Històric de la UB

Hi haurà concerts al llarg de tot el curs, amb la participació, entre d'altres, de l'ESMUC, la Fundació Victoria de los Ángeles i el Conservatori del Liceu.

La Universitat de Barcelona (UB) no és només sinònim d'estudis superiors i d'investigació. També ho és de música. El cicle de concerts que organitza cada curs arriba ja a la 35a edició, i hi participaran les diferents agrupacions musicals de la UB, com l'Orquestra de la Universitat de Barcelona, el Cor UB o la Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis, però també s'hi ha convidat, entre d'altres, l'Escolania de Lluc, la Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat o el Conservatori del Liceu.

El cicle començarà el 20 d'octubre i ho farà amb un concert commemoratiu dels 150 anys del primer curs acadèmic a l'Edifici Històric de la UB. Aquest concert serà exclusiu per a la comunitat universitària i anirà a càrrec de l'Orquestra de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb diverses formacions corals de la UB. La següent cita serà el 3 de novembre, protagonitzada pel Cor de la Facultat de Filologia de la UB. Al desembre es faran fins a tres concerts entorn de la celebració de Nadal: tindran lloc els dies 14, 15 i 16 amb l'Orquestra Universitat de Barcelona, el Cor UB i la Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis.

Ja l'any 2023, dijous 19 de gener es farà un concert amb alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i dijous 2 de febrer pujaran a l'escenari músics de la Fundació Victoria de los Ángeles. Una setmana més tard la UB rebrà una visita des de Ses Illes, la de l'Escolania de Lluc, i el 16 de febrer tornarà a ser el torn del Cor Universitat de Barcelona. Altres concerts del cicle seran el que oferirà la Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat el 23 de febrer, el del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el 23 de març, el del Conservatori del Liceu el 13 d'abril, o el de la Pastoral Universitària el 27 d'abril.

Tots els detalls del XXXV Cicle de Música a la Universitat i reserva de localitats, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 18 Octubre 2022
  • Comparteix