Tornar

Les protagonistes del film.
La Marnie.

‘El recuerdo de Marnie’

El cicle que CaixaForum dedica al cinema d’animació japonès presenta una història delicada i amb tocs sobrenaturals.

El nou lliurament del cicle ‘Estudi Ghibli’ de CaixaForum Barcelona ens transporta als aiguamolls de Kushiro, a l’illa japonesa de Hokkaido, un entorn de paisatges estranys i suggeridors. Allà és on l’Ana, una noia solitària que se sent abandonada per la seva família, passarà un estiu que li canviarà la vida. Perquè durant un passeig pel poble, descobreix una mansió al costat d’un pantà que li causa una gran impressió. Tanta, que a partir d’aquell moment es dedicarà a investigar els voltants i l’interior de la casa, atreta pel seu aire misteriós; i, en una d’aquestes incursions, coneixerà la Marnie, una altra adolescent que, de la nit al dia, es convertirà en la seva millor amiga.

Aquest és el punt de partida d’El recuerdo de Marnie, film nominat a l’Oscar 2016 a la Millor pel·lícula d’animació que se situa en els límits entre la fantasia i la realitat. Qui és a Marnie? D’on ha sortit? Són preguntes que, de bon començament, l’Ana no es plantejarà, però que afegeixen misteri al seu pas per l’illa.

Basada en una novel·la juvenil de la britànica Joan G. Robinson, un dels llibres preferits d'Hayao Miyazaki, cofundador de l’estudi Ghibli, la pel·lícula gira entorn de la soledat, la família i l’amistat. Un drama amb tocs sobrenaturals que, en el fons, parla del procés de créixer i de valors com la confiança i l’autoestima. L’Ana els aprendrà al costat de la Marnie, que anirà transformant-se a mesura que avanci la pel·lícula.

El recuerdo de Marnie és una de les joies menys conegudes d’un estudi que ha escrit algunes de les pàgines més rellevants de la història del cinema d’animació, amb produccions com La princesa Mononoke. Una aventura reveladora.

Data de publicació: Dimarts, 23 maig 2023
  • Comparteix