Tornar

Un moment de la funció.
Dansa i música en directe.
Una imatge de l'espectacle.

Dansa, teatre i circ per explicar un conte universal

La Cia. Sifó adapta un relat d’Andersen en un espectacle de gran potència visual que forma part de la programació del Barcelona Districte Cultural.

L’acceptació i la resiliència són dos dels temes que vertebren una delicada i, alhora, contundent proposta escènica familiar del Barcelona Districte Cultural, adaptació teatral d’un conte de Hans Christian Andersen amb què el cèlebre escriptor volia advertir les petites i els petits lectors sobre els perills de la vanitat. Les Sabates vermelles de la Cia. Sifó, artífex de l’espectacle que es podrà veure al circuit cultural dels districtes de la ciutat, però, actualitza la història i el seu missatge, que ara se centra més en la capacitat de les persones de sobreposar-se a una situació adversa que en donar lliçons de conducta.

La història d’una nena pobra però lliure que un dia va a parar a una casa benestant està aquí desproveïda de moralitats simplistes: la nena deixa enrere la misèria extrema en què vivia, però aviat s’adona que les comoditats que l’envolten no són sinònim de felicitat. Sabates vermelles és, en paraules de la seva creadora, Marta Gorchs, una història de transformació personal on la protagonista aconsegueix convertir els desavantatges en el seu motor de canvi vital.

L’espectacle, que entrellaça paraula, moviment, circ i música en directe, oferirà funcions als Lluïsos d’Horta (10 de març, 18 h), el Centre Cívic Zona Nord (18 de març, 18 h) i al Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts (21 d’abril, 18 h). Són els tres espais on descobrirem aquest conte escènic sensible i de gran potència visual, una proposta que porta el segell de la companyia responsable d’un altre èxit familiar, Sopa de pedres, que commou, diverteix i fa pensar al públic menut en realitats que sovint passem per alt. Virtuosisme, sensibilitat, humor i reflexió: això és el que trobarem a Sabates vermelles. Una excel·lent experiència teatral.

Data de publicació: Dimarts, 28 Febrer 2023
  • Comparteix