Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

‘Simetries’, reflexos i miralls

CaixaForum Barcelona descobreix als infants un concepte normalment vinculat a la geometria o a l’arquitectura, però aplicable també a la natura o al cos humà.

Si consultem un diccionari, veurem que la simetria pot definir-se com un tret característic de les formes geomètriques i altres figures planes, en què una meitat es correspon exactament a l’altra. A CaixaForum Barcelona, però, les nenes i els nens descobriran que la simetria no és exclusiva dels cercles o dels quadrats, sinó que les fulles d’un arbre, una papallona o unes tisores poden ser igualment simètriques.

Quins altres objectes i criatures de la natura s’ordenen sota el principi de la simetria? La figura humana pot tenir també unes proporcions equilibrades? La simetria és una condició indispensable per a la perfecció? Simetries. Reflexos i miralls per ordenar la bellesa és un taller adreçat a infants a partir de cinc anys que els ensenya a crear formes amb l’ajuda de miralls. Perquè els reflexos, sumats a l’enginy de les i dels participants, poden donar lloc a composicions equilibrades i belles, una constel·lació de formes que proporcionen una sensació d’ordre. I, de pas, els farà adonar que molts dels objectes que ens envolten responen igualment als principis de simetria: catifes, cobertors, mobles, electrodomèstics, instruments musicals... Fins i tot, matèries com la química, la psicologia, la biologia o la música donen una gran rellevància a la simetria en les seves investigacions.

Simetries. Reflexos i miralls per ordenar la bellesa els farà observar, de fet, diferents exemples extrets de la natura i de l’art. Les nenes i els nens que participin en el taller han de fer-ho amb l’acompanyament, com a mínim, d’una persona adulta.

Data de publicació: Dimarts, 26 juliol 2022
  • Comparteix